Gisteren (vandaag, eigenlijk) is WordPress 2.7 eindelijk gereleased. Ik had al een tijdje een test-opstelling om te zien of er grote problemen te voorzien waren met plugins en de nieuwe DNZM-lay, en dat viel redelijk mee. De Favatars-plugin werkt schijnbaar niet meer (maar die was eigenlijk toch al aan vervanging toe), en ik moest een paar kleine veranderingen doorvoeren in de lay, vooral om de geneste reacties mogelijk te maken. Wel de moeite waard, naar mijn idee.

Ik ben ook al een tijdje geleden afgestapt van sIFR afgestapt; het leverde uiteindelijk zo veel gekloot op om het te laten doen wat ik wil, en bovendien heb ik een fixed gepositioneerd stuk layout, en dat werkt niet lekker samen met Flash. Dat dat visuele ruzie gaat maken met Flash-filmpjes (denk YouTube) is al vervelend genoeg, maar als elke titel ook nog eens moeilijk gaat doen... Bovendien vertraagde het de boel toch wel, en daar zat ik ook niet op te wachten.

Goed, sIFR er uit, dus. Hoe nu verder?

Ik kon twee kanten op: of ik koos een ander lettertype voor de headers (wilde ik eigenlijk niet), of ik ging toch met @font-face aan de gang. Dat laatste zou alsnog samenhangen met het eerste, want op dit moment wordt @font-face alleen door Safari ondersteund, waardoor de site in eerste instantie voor 7,6% van de bezoekers wordt weergegeven zoals ik wil -- en dus voor dik 92% niet.

Uiteindelijk heb ik besloten toch maar voor optie twee te gaan. Vooral nu blijkt dat @font-face ook in Firefox 3.1 gaat werken -- en die staat volgens het schema onderaan deze pagina over anderhalve maand op de stoep, momenteel is beta 2 op te halen -- ben ik daar wel tevreden mee; ik heb straks de lay "goed" voor ruim 36% van de bezoekers, en in die groep zitten ook de meeste terugkerende bezoekers. Dat zijn toch een beetje de mensen voor wie ik het doe -- voor zover ik het niet voor mezelf doe -- dus dat komt mooi uit.

Overigens, hier is ook nog een lijstje met betrekking tot de ondersteuning van diverse browsers. Misschien kijk ik t.z.t. nog wel of ik een EOT-bestand voor Explorer ga maken, maar momenteel heeft dat eigenlijk nauwelijks prioriteit. Dat de site het er ├╝berhaupt al in doet vind ik genoeg.

Op dit moment is er nog genoeg werk te doen, dat hoop ik dit weekend af te kunnen ronden. Zodra dat gedaan is, doe ik de upgrade naar WordPress 2.7 en gooi ik de nieuwe lay online. Het zal eens tijd worden...

Voor iedereen die niet al een half jaar met een nieuw theme in gedachten zit: ik zou nu gaan upgraden.