Digitale tuin

Dit artikel is al meer dan een jaar oud, dus het kan zomaar zijn dat de inhoud een klein beetje, of gruwelijk, achterhaald is. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Dit is mijn digitale tuin, hoi. Omdat elke tuin ergens een begin moet hebben, begint die van mij hier.

Digitale wattes?

Een digitale tuin, of digital garden, voor hen die iets minder krampachtig aan Alles In Het Nederlands vasthouden, is een plaats om allerlei hersenspinsels een plek en, waar mogelijk en nodig, samenhang te geven.

Andere soortgelijke constructies zijn Zettelkasten, wiki's en commonplace books; Chris aldrich heeft hier en hier het een en ander uit de doeken over de verschillende manieren en namen door de tijden heen.

Voor mij zal het vooral de publieke versie zijn van wat ik eerder al in Joplin deed, een volgende stap in mijn informatiestrategie.

Wat is hier zoal te vinden?

Je vind hier van alles dat ik niet in blogposts schrijf, omdat ik het vermoeden heb dat het niet tijdgebonden is. Dat is, eh, inderdaad wat vaag. Omdat ik meerdere interesses heb, zullen hier meerdere losse paden te volgen zijn; soms kruisen ze elkaar verderop, misschien ook niet.

Onderwerpen waarmee ik me bezig houd, of waarover ik in ieder geval Een Mening Heb: