Nu

Dit artikel is al meer dan een jaar oud, dus het kan zomaar zijn dat de inhoud een klein beetje, of gruwelijk, achterhaald is. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Dit is mijn "now-page". Op deze pagina houd ik bij waar ik zoal mee bezig ben en wat me interesseert. Een beetje wat je normaal gesproken met iemand bespreekt als je diegene al een tijdje niet gezien hebt, en dan tegenkomt op een verjaardag, of zo. Daarbij is "nu" wel een klein beetje een rekbaar begrip, ik ga dat niet elke vijf minuten zitten bijwerken, natuurlijk...

Werk

Tegelijk bezig met de aller-aller-laatste loodjes van de duo-site voor de ene, en de opfrisbeurt voor de andere klant. Terwijl dat in de wacht staat voor feedback, ben ik voor een webshop-klant een stuk logging aan het toevoegen; ik had dat graag gelijk in het begin gedaan, maar dat zijn zo van die dingen waarvan het nut voor de klant niet meteen duidelijk is, en het dus lastig budget krijgen is. Maar nu alsnog, dus.

DNZM

Eigenlijk heel weinig te melden — het draait allemaal wel, ik heb niet direct de behoefte om er vanalles aan te verspijkeren, het is wel even goed zo.

Homelab / zelf-hosterij

Ook hier weinig nieuws; de energiemeters worden nog steeds door de pi uitgelezen, ik ben afgestapt van Homer ten gunste van Homepage, maar eigenlijk is dat lood om oud ijzer.

Verder heb ik verdomde weinig aan het homelab gesleuteld, en dat vind ik eigenlijk best een goed teken. Ik heb ook (tot nu toe) de neiging om zelf iets van Lemmy of Kbin te gaan draaien aardig onderdrukt.

Wat ik dan weer wel heb gedaan, is gestoeid met rclone, als alternatief voor Duplicatie voor het maken van backups. De individuele backups gaan veel en veel sneller, al hou ik nu ook niet een slootje snapshots bij, dus eigenlijk is dat ook wel logisch. Eerlijk gezegd zie ik voor de meeste van de backups die ik maak, het nut van snapshots ook niet zo in.

Knoppendrukkerij

Intussen is het alweer dik drie maanden geleden dat ik een Lily58 bouwde, en het is nog steeds mijn daily driver. Intussen heb ik de nodige tweaks en verbeteringen in de mapping gemaakt; de gewenning is aardig compleet, ik denk dat ik me af en toe bewust weer even aan een "gewone" row-staggered build moet blootstellen om dat niet helemaal te verleren.

In dat kader ben ik ook eens voorzichtig gestart met het leren van de Colemak-DHm-layout. Volgens Michael vooral de eerste week excruciating (het valt me tot nu toe mee, maar het gaat geheel volgens verwachting erg traag), en uiteindelijk is hij er vanaf gestapt omdat het voor Nederlands toch geen optimale layout is. Ik ben benieuwd of ik diezelfde ervaring ga hebben.

Lezen, loeren, gamen

Ik was stiekem nog een Iain M. Banks tegengekomen, die dan niet over The Culture gaat, ik speel voor de grap zo af en toe weer eens wat Eve Online — intussen loopt dat óók alweer twintig jaar mee. Het blijft mooi.

Foto: Fallon Michael