Over...

Dit artikel is zo'n 19 jaar oud en 1 jaar voor het laatst bijgewerkt. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Ik

Ik ben Max Roeleveld. Aangenaam. Ik ben een web-developer, ik woon in Leeuwarden, getrouwd en meervoudig vader.

In de afgelopen 15+ jaar hou ik hier, met tussenpozen en tegen beter weten in, een weblog bij.

Een stukje voorgeschiedenis

Ik hang al een tijdje op het grote boze internot rond; zo rond 1997 had ik in ieder geval een internetabbonnement (14K4 modem, mensen, dat was het Tijdperk Van Het Grote Wachten), en ik ben ook altijd wel bezig geweest met iets van een hoompeets, in variërende gradaties van under construction.

Sinds eind 2002 houd ik een weblog bij; eerst op dille.ath.cx (dat domein is later gekaapt) en sinds februari 2005 dus hier. Begin 2016 ben ik overgestapt van WordPress naar Bolt.

Voor de liefhebbers heb ik een overzichtje van alle smoelwerken van DoeNietZoMoeilijk door de jaren heen.

Waar gaat het eigenlijk over?

Aangezien mijn werk draait om internet, is dat een terugkerend onderwerp waar ik dingen van vind. Ik ben een fel tegenstander van walled gardens en vendor lock-in, zeker als het over je eigen data en creatieve uitspattingen gaat. Het zal niet voor iedereen weggelegd zijn, maar self-hosted (of in ieder geval self-hostable) zou wat mij betreft het streven moeten zijn.

Ik ben van oudsher altijd een beetje een Apple-fanboy geweest, maar die liefde is door de loop der jaren heen redelijk bekoeld en tegenwoordig werk ik als het even kan in Linux en open-source oplossingen. Ik ben uitgestapt bij Facebook en dergelijke, en voorzie in mijn sociale-media-behoefte via de fediverse.

Zie deze pagina voor een overzichtje van de dingen die ik zelf host en gebruik.

Reageren en privacy

Ik vind het altijd fijn om reacties te krijgen op wat ik schrijf, dus laat je vooral niet tegenhouden om dat formuliertje onder de artikelen te gebruiken. Wel vraag ik je vriendelijk doch zeer beslist om het netjes en een beetje on-topic te houden. Reacties die nergens op slaan of me qua taal of inhoud niet aanstaan, verdwijnen subiet in de prullenbak. De enige die hier persoonlijke aanvallen mag lanceren ben ik.

Het is toegestaan om zonder e-mailadres te reageren, maar dan word je uiteraard niet van eventuele antwoorden op de hoogte gehouden. Mocht je wel een e-mailadres achterlaten, dan wordt dat alleen gebruikt voor het verzenden van notificaties over je reactie. Onder geen beding worden die adressen voor andere doeleinden gebruikt.

Ik gebruik geen externe diensten voor mijn weblog, alles draait op mijn eigen server. Dat betekent, dat je IP-adres bij mij in serverlogs en het statistiekengebeuren terecht kan komen, maar dat verlaat die server niet en is niet inzichtelijk voor derden.

Licentie en hergebruik

Creative Commons-Licentie


DoeNietZoMoeilijk! van Max Roeleveld is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.

Gebaseerd op een werk op /.

In praktijk (en in gewoon Nederlands) betekent dat, dat je de inhoud van deze site mag verspreiden en remixen, onder twee voorwaarden. De eerste is dat dat onder naamsvermelding gebeurt ("Max Roeleveld" will do, een link naar het originele werk wordt zeer gewaardeerd). De tweede is dat als je een afgeleid werk maakt, je dat werk onder dezelfde licentie verspreidt. Moet lukken, toch?