Vrijdagavondverzamelpost

Palm Pre, iPhone, Moo.com, Google Quick Search Box en vegetarische pizza, in minder dan 300 woorden.

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een verzamelpost heb gedaan -- ik ben er niet echt kapot van, eigenlijk -- maar ik wilde dit even allemaal aan u kwijt. In no particular order:

  • De Palm Pre lijkt een heel interessant beest te gaan worden. In eerste instantie zijn alle apps widgets (HTML/CSS/JS) maar dan wel lokaal, in tegenstelling tot de begindagen van de iPhone. Later is een "echte" SDK niet uit te sluiten, het ding draait Linux onder de motorkap en daar moet genoeg mee kunnen.

  • Over iPhone gesproken: ik heb er (beperkt) mee kunnen spelen, en eerlijk gezegd ben ik niet onverdeeld enthousiast. Komt ongetwijfeld later nog wel een post over, waar ik die Pre dan ook in meeneem.

  • Via Fontanel pikte ik een beknopt doch interessant (en niet te vergeten gelikt) leeswerkje tegen dat niet op uw desktop mag ontbreken. Gaat over typografie in ontwerp, en ook grids komen ter sprake.

  • Ik kreeg van een vriendin voor mijn verjaardag (dank u) een coupon van Moo.com, alwaar je allerlei tastbare spullen (kaartjes, stickers) van je foto's kunt laten maken. Ik heb er wat van mijn Flickr-foto's voor gebruikt, en volgens het "uw spul is verzonden"-mailtje dat ik vanmiddag kreeg kan ik binnen een week vertellen hoe het is geworden. Arigato, Yora!

  • Google is bezig met een Quick Search Box voor de Mac. Heeft vagelijk iets weg van QuickSilver, maar dan anders (en op dit moment minder interessant voor mij). Spotlight-integratie is wel sweet, dus dit wordt waarschijnlijk binnen no-time de vervanger voor het ding in Google Desktop.

  • Goddank voor Den Luien Mensch is er ook vegetarische pizza, natuurlijk.

Dat gezegd hebbende ga ik even een trein opzoeken. Prettig weekend!

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.