Ergens in november berichtte Dutch Cowboys over de Grote Schoonveeg-Actie die blog search engine van het eerste uur Technorati had gehouden. Verwijzing erbij naar het Technorati-blog, waar ook nog wat werd uitgelegd over wat ze nou hadden gedaan.

In eerste instantie was mijn gedachte: "prima, een database-reset, had beter gecommuniceerd kunnen worden, maar an sich kan een frisse start best goed zijn". In de post bij Technorati zelf werd aangegeven dat men als dollen zou werken om alle blogs weer in de index op te nemen, althans, voor zover het geen spamblogs betrof. Die post, overigens, was toen al ongeveer een maand online.

Dat is intussen een dikke maand geleden.

Van de door Technorati beloofde grootschalige her-toevoeging is hier in Nederland vrij weinig te merken. Zelfs de grotere blogs hebben nog steeds een authority van 1, er worden nog steeds geen posts gespiderd en na die post in oktober is er op het Technorati-blog ook niets meer verschenen.

Het is allemaal, kortom, kut met peren. Waar ik in eerste instantie zoiets had van "laten we eerst eens kijken hoe dit verder gaat", heb ik nu zoiets van "het gaat dus blijkbaar niet verder".

Rust zacht, Technorati. Op naar een alternatief.

Verder iedereen een beetje leuke kerst gehad?