When Twitter is down...

When Twitter is down, verbosity rears its wordy head

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Bleek dat die Twitter-downtime gisteren werd veroorzaakt door een DDoS-aanval. Niet zomaar eentje, maar gericht op één persoon, en niet alleen op Twitter, maar ook op LiveJournal, Facebook en YouTube. Behalve dat dat nogal heftig is om één man "de mond te snoeren", maakt het ook meteen duidelijk welke diensten er wel en niet tegen zo'n berg ellende bestand zijn. Google schijnt er geen last van gehad te hebben, Facebook weinig, LiveJournal en Twitter gingen plat.

Trouwens, wiens geweldige idee was dat trouwens, en hoe lang dachten ze het vol te houden? Volgens o.a. Mashable! gaat het over politiek -- het schijnt weer, of nog steeds, lekker te gaan tussen Rusland en Georgie -- maar serieus, jongens: het internet kan niet stuk. je kunt bepaalde sites misschien tijdelijk platkrijgen, maar dat is dus maar tijdelijk. Daarna heb je er door je actie gelijk zó de aandacht op gevestigd en het slachtoffer tot underdog gemaakt, dat het netto resultaat alleen maar meer steun voor je tegenstander is.

Tsk. Well done, prutsers.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.