Bakkel mailde het, Fred en Rose twitterden erover: De Feed Was Stuk. In Google Reader kwam een bepaald artikel steeds opnieuw binnen, in River2 ontbraken ze juist.

Apart.

Uiteindelijk blijkt het dan iets heel knulligs: FeedWordPress, dat ik een tijdje geleden ben gaan gebruiken om gedeelde items uit mijn feed reader en bookmarkverzameldinges als posts te laten importeren. Die neemt — of in ieder geval nam, ik heb wat aan de instellingen lopen prutsen en hoop het nu opgelost te hebben — het GUID van een gelinkt item over. Ik deel een Bright-artikel in mijn feed-reader, en in mijn WordPress-database wordt het Bright-GUID overgenomen.

Alles leuk en wel, maar erg gevoelig voor storingen, blijkbaar. Gelukkig is dat in een database ook wel weer zo op te lossen:

UPDATE wp_posts 
SET guid = CONCAT('http://doenietzomoeilijk.nl/?p=', ID)
WHERE post_status =  'publish' 
AND guid NOT LIKE  'http://doenietzomoeilijk.nl/%'

Hoppetee, allemaal mooie kloppende GUIDs, de feed valideert weer, dus als het goed is moeten alle problemen nu weer opgelost zijn. En nu niet allemaal bij feed-problemen klakkeloos dat stukje code overnemen zonder de domeinnaam aan te passen, mkay?

Nou ook hopen dat dat ook zo blijft...

**Oh, trouwens...*** het is dus normaal als er ineens nog wat oude artikelen (allemaal linkdumps) boven komen drijven: ze hebben immers ineens weer een uniek GUID. Zou nu wel de laatste keer moeten zijn.