Behalve de advertenties (die u met z'n allen meestal toch niet ziet), heb ik afgelopen weekend nog meer blogklusjes verricht...

Exit NoFollow

Ik heb nofollow uit de commentaren gesloopt, of eigenlijk, ik heb een plugin geïnstalleerd die dat doet. Even voor degenen die nu niet-begrijpend hun wenkbrauwen optrekken: in versie 1.5 van WordPress (en in een hoop andere blogsoftware, rond diezelfde tijd) werd het nofollow-attribuut geïntroduceerd.

Het idee was dat dat attribuut aan links -- in reacties en in de links naar de sites van de auteurs ervan -- werd gehangen, waarna die links door de zoekmachines niet meer werd meegeteld. De achterliggende intentie was het tegengaan van spam: als de links in blog-reacties niet meer mee zouden tellen, zou het voor de dames en heren spammers niet meer interessant zijn om die links daar achter te laten. Nou, dat heeft geweldig geholpen... Side effect is wel dat de links van Heuse, Gewaardeerde reageerders ook niet meer worden gezien.

Dat vind ik een beetje sneu. Aangezien er hier ook geen spam meer door komt -- door de combinatie van Akismet, Simple Trackback Validation en de instelling dat commentaren alleen automatisch worden goedgekeurd als de auteur ervan minstens één door mij goedgekeurde reactie op hun naam hebben staan -- is het ook nog eens onnodig.

Exit NoFollow, dus. Als u een commentaar achterlaat en ik keur dat goed, dan krijgt u er ook de link love in de zoekmachines bij kado. Zoals het hoort.

Flickr

De Flickr badge op de voorpagina is terug. Die hele Microsoft-Yahoo!-deal is nog lang niet rond, dus tot die tijd blijf ik Flickr gebruiken. Ik heb er gelijk weer wat foto's bij gezet. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niet nog steeds op zoek ben naar vervanging; dat ben ik wel degelijk, en uiteindelijk ga ik ook bij Flickr weg. Het is nog even de vraag of de vervanging op basis van WordPress gaat draaien -- dat heeft uiteraard wel mijn voorkeur -- of op bijvoorbeeld PixelPost.

Feeds

Ik kwam een verwijzing tegen naar een schraper die willekeurige artikelen uit feeds pakt, en daar een excerpt van maakt. Daardoor viel die verwijzing aan het einde van de feed weg, natuurlijk, dus die heb ik versimpeld en naar het begin verplaatst.

WordPress-installatie-howto

Die handleiding voor het installeren van WordPress blijft toch een populaire pagina, goed voor 15% van alle bezoekers. En dat terwijl het ding aardig verouderd was... Ik heb het hele verhaal dus herschreven, aangevuld, verbeterd, geactualiseerd, kortom, ik heb mijn best gedaan om die paar honderd mensen die er per maand terecht komen, beter op weg te helpen. Mocht u er nog op- of aanmerkingen over hebben dan hoor ik dat graag.

Ik blijf bezig

...en zo hoort het ook. Zoals ik eerder al eens riep: een blog is een proces, geen doel. En omdat de reacties een niet onaanzienlijk aandeel in dat proces hebben, zie ik graag feedback. Krijgt u in ruil een echte, volledige link voor terug...