RSS-Reader-feed een beetje opgeschoond

In TT-RSS feeds alleen nog maar een notitie laten zien? Kan!

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Onder het kopje "Elders" op de voorpagina laat ik ook de laatste paar gedeelde items uit mijn feed reader zien. Ik lees, ik vind interessant, ik ram op "Share". Of op S, eigenlijk, maar dat komt op hetzelfde neer. De laatste tijd hang ik er ook nog een korte notitie aan.

Mijn feed reader (TinyTiny RSS, lees hier meer over waarom ik die gebruik) handelt dat verder leuk af, tenminste... Die korte notitie wordt in HTML-vorm in de feed ingevoegd; vervolgens kan er nog een enorm groot verhaal volgen. Niet hoe ik het wil.

Gelukkig is dat makkelijk aan te passen.

In functions.php begint op regel 3667:

if ($line["note"]) {
    print "<div style='$note_style'>";
    print $line["note"];
    print "</div>";
}

Dat vervang je door:

if ($line["note"]) {
    print $line["note"];
} else {
    print sanitize_rss($link, $line["content_preview"], false, $owner_uid);
}

...en klaar is Kees. Als er een notitie aan een item wordt gehangen, wordt alleen die notitie nog maar weergegeven. Ik heb geen rommel in mijn WordPress-templates meer nodig om het te filteren, en als iemand zich in een gekke bui op de feed abbonneert, leest het meer als een linkdump. Precies wat ik wilde.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.