Over linkdump en de toekomst van DoeNietZoMoeilijk

Hoeveel mensen dachten dat dit zo'n "ik ga stoppen met bloggen"-post ging worden? Nou?

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Ik heb de afgelopen week geregeld met een leeg "schrijft u maar een post" venster voor mijn neus gezeten, zonder dat daar een post uit is komen rollen. Toch verschijnt er nieuwe content, omdat ik vanuit mijn feed reader (en in mindere mate vanuit Scuttle) nieuwe vondsten kan delen. Eerder had ik daar een post omheen moeten schrijven, en dat is — blijkbaar — toch genoeg drempel om een hoop dingen niet hier, maar wel op Twitter terecht te laten komen. En aangezien ik Twitter — niet het platform an sich, maar wat ik er post — vooral als geneuzel zonder al te veel eeuwigheidswaarde zie, vond ik dat zonde.

Niet dat Twitter geen waarde heeft, dat heeft het wel degelijk. Maar het is matig te doorzoeken, er is geen archief van betekenis, het is allemaal nogal een momentopname.

Goed, terug naar DNZM: dat gaat nu, jaren nadat ik het er voor het eerst over had, de kant op die ik wil. Ik neuzelde eind 2005 (klein stukje naar beneden scrollen) al over Tumble-logs die ik tegen was gekomen. De explosieve groei van sites als Tumblr en Posterous laten zien dat ik niet de enige was die daar wat in zag. Alleen... Ik wil natuurlijk niet over naar een externe dienst, met de comments op weer een andere externe dienst. =]

De huidige setup is nog niet naar mijn zin — ik wil niet dat alle links omgezet worden, bijvoorbeeld, en ik wil nog een beetje sleutelen aan de weergave van de syndicated posts, om ze iets meer van de reguliere content te onderscheiden — maar in de kern is dit wel wat ik wil. Vaker kortere commentaartjes, afgewisseld met af en toe meer in-depth posts. Denk Daring Fireball of Kottke.

Nou nog even net zo'n lezerskring opbouwen als die twee, dan komt dat met de wereldheerschappij helemaal goed.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.