Uit de oude doos

Vroeger was niet alles beter

Dit artikel is al meer dan een jaar oud, dus het kan zomaar zijn dat de inhoud een klein beetje, of gruwelijk, achterhaald is. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Ik ben bezig aan een nieuw smoelwerk voor DNZM - zo eens in de zoveel tijd moet dat natuurlijk weer eens - en daar hoort bij dat je rondklikt door je eigen ouwe meuk. Kloppen alle soorten posts een beetje, zowel lange als korte, heb ik posts zonder subtitel of teaser en hoe pakt dat uit, dat idee.

Voer voor een aantal projectjes.

Daarbij kom ik dus de nodige oude posts tegen, sommige niet zo boeiend, sommige iets meer, een aantal Grote Meningen waarbij ik later de plank compleet mis blijk te hebben geslagen, of juist niet, en vooral een hoop dode links. Man, man, man, niet iedereen heeft de memo ontvangen dat coole URI's niet veranderen. Dat is tegelijk ook een zwak punt van linkdump-posts: de kans is aanzienlijk dat de link in kwestie later, om wat voor reden dan ook, verdwijnt of verandert. Ik weet nog niet helemaal wat ik daaraan wil of kan doen, behalve misschien een scriptje om alle oude links automatisch te laten crawlen en dan... nou ja, iets van een notificatie, of een link wrappen in de Wayback Machine of zo.

Dan heb ik nog een redelijk slootje posts dat ik ooit vanuit een feedreader doorplaatste, waarbij ik het lumineuze idee had om de URL in een custom field (want toen gebruikte ik nog WordPress) te drukken. Dat is destijds bij de import in Bolt niet meegekomen, dus nu zijn die posts beperkt tot een titel en een regel commentaar, en de bezoeker moet de link er dan zelf maar bijdenken, of zoiets. Ook iets waar ik Iets Mee Moet™, al moet dat nog wel te doen zijn, aangezien ik de oude database-dump ook nog wel ergens heb.

Tenslotte: de grote en kleine eigen meningen en vooruitblikken. Een aantal daarvan is intussen hilarisch en/of tenenkrommend achterhaald, sommige niet, maar ik zit er al een tijdje op te broeden om daar eens een serie terugblikken op te maken. Hoeveel, hoevaak en in welke vorm precies moet nog blijken.

Eerst die nieuwe layout maar eens af en uitgewerkt, maar daarna is er dus nog genoeg te schrijven.

Foto van Roman Kraft op Unsplash
Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.