Zondagavondverzamelpost, nummer zoveel

Als concept vind ik het eigenlijk best handig. Dit maal browsers, geheugen, en heuse lifelog-meuk!

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Het is een ijzersterk concept, en aangezien je een winnende formule heel moet laten: een zondagavondverzamelpost. Met dat warme weer van de laatste tijd was het nogal een klus om op iets te focussen, dus zijn de volgende feiten en feitjes blijven liggen, qua mededelen aan de wereld:

  • Opera 9 heerst als de neten, en is momenteel mijn browser of choice. Ik ga daar later misschien nog meer woorden aan vuilmaken, maar niet nu -- dat hoort niet bij verzamelposts.
  • Sinds een paar dagen zit er 1GB geheugen in mijn mini, in plaats van de halve GB waar-ie mee geleverd was. En boy, maakt dat een verschil. Ik was er nogal huiverig voor om de mini open te pulken, aangezien overal werd geroepen dat dat nogal een naar klusje was, maar het is me heel erg meegevallen.
  • Een externe harddisk is trouwens ook fijn, als je interne schijf vol zit. Bovendien is-ie zowel USB2 als Firewire, dus ik kan er nog van opstarten ook. Handig voor een grondige defragmentatie-ronde. Dat externe kastje past heel netjes bij mijn TFT, kleurstelling-technisch, en het was niet eens duur.
  • Aardbeienwijn is lekker spul. Heus.
  • Marco en Renie gaven afgelopen zaterdag een afscheidsfeestje, en yours truly was daar even bij. Uiteraard heb ik ze een fles aardbeienwijn gegeven, want dat is lekker spul. Als ze eenmaal in Stockholm gesettled zijn, breng ik ze nog wel eens een fles.
  • De wasmachine hier was niet alleen antiek, hij was vorige week ook nog eens overleden. Toen-ie nog alleen maar antiek was, waste-ie al niet helemaal geweldig, maar na het overlijden al helemaal niet meer. Tijd voor vervanging dus, en niet alleen doet de nieuwe het, hij doet het ook nog eens een stuk beter dan de oude. Vooral over het simpele feit dat-ie meer dan 50 toeren draait bij het centriguren stemt mij ENORM blij.
  • Ik heb toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en mijn Flickr-account opgewaardeerd naar een Pro-account. Meer foto's plempen dus, en meer sets aan kunnen maken. Het was tevens de eerste keer dat ik iets met PayPal heb betaald, en dat ging best makkelijk. Het wordt nog wel eens wat, met mij.
  • Over Flickr gesproken, er is weer een kloon gelanceerd: Zooomr. Nee, ik heb ook geen FLAUW idee hoe ze op die naam zijn gekomen, nee. Het doet grofweg hetzelfde, maar dan met Google Local-intergraasie, dus je kunt op de kaart zien wáár de foto is genomen. Ze mikken heel erg op de bloggers, maar ik blijf fijn bij Flickr. Niet alleen omdat ik er net 30 dollar aan heb gespendeerd, maar vooral omdat ik het gewoon prettiger vindt aanvoelen. Net zoals dat met del.icio.us-kloon Ma.gnolia (ook al zo'n originele naam) het geval is: het origineel is al heel prima, dus zal je als namaker wel verdomde hard je best moeten doen om me te laten overstappen.
  • Het lijkt weer een beetje gedaan met de allerergste hitte. Behalve dat ik dus de komende tijd minder zal barbeknoeien dan in de afgelopen weken (namelijk: ongeveer om de dag), kom ik misschien, heel misschien, ook toe aan zo af en toe een blogpost. Niet dat dat meteen een uitnodiging voor u is om collectief de adem in te gaan zitten houden tot dat ook daadwerkelijk gebeurt, want dan hou ik helemaal geen lezers meer over.
  • Ik heb absoluut geen woorden voor het tragi-komedische toneelstukje dat "onze politiek" heet, dus dat laat ik maar voor wat het is. Hopelijk is het snel november.

Ik wens u allen een prettige komende week...