Zondagavondverzamelpost

Terugblik en bezinning aan het einde van de week. Ofzo.

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

In het kader van "dan weet u ook weer wat hier speelt en ben ik van wat losse dingen af": het is weer zondag, tijd voor een lijstje.

  • Goed nieuws is het niet, maar Deb en ik liggen grotendeels uit elkaar. Wonderen kunnen natuurlijk altijd nog, maar voorlopig ziet het er somber uit. Verder is dit geen lifelog dus voor nu blijft het hierbij qua berichtgeving.
  • Met Dutch Directions gaat het beter dan met mijn relatie: hoewel u er met zijn allen niets van ziet, wordt er achter de schermen druk gewerkt aan De Site, en dat vordert fijn. De documentatie gaat wat minder: ik zou dat bijhouden op het dev blog, maar daar blijft weinig tijd voor over. Misschien straks nog even Nou, vooruit dan, hier staat-ie.
  • Had ik al eens gezegd dat ik helemaal van WordPress hou? Zo gaandeweg, sleutelende aan de Dutch Directions site én aan een site voor een klant, ontdek ik steeds meer. Het themes-systeem blijkt veel verfijnder dan ik dacht, de haakjes om vanuit plugins allerlei actie te ondernemen zijn veel en bruikbaar, en met de onder-de-motorkap verbeteringen die versie 2 bracht zijn imports een fluitje van een cent. En ja, ik ben met alle drie die dingen bezig geweest. Niet onbelangrijk: er is ruimschoots documentatie voorhanden.
  • De dames en heren spamhoeren zijn weer lekker bezig. Zo heel af en toe glipt er nog wat door de mazen heen maar de meeste spam blijft keurig in de moderatie hangen. Ter aanvulling van de standaard moderatie- en blacklist heb ik eens een pluginnetje in het systeem gehangen die de oudere posts automagisch op moderatie gooit, waarbij "oudere" wordt bepaald door activiteit (dus hoe lang is het geleden dat er iets is gewijzigd of becommentariseerd) in plaats van alleen op leeftijd. Ik ben benieuwd.
  • Over trackback gesproken: via via vond ik bij Hans een verwijzing naar een stand-alone trackback dinges, hetgeen mij als hulpeloos dichtgevuurmuurde Trackbackverslaafde bijzonder blij maakt. Uiteraard Trackback ik Hans nu ook...
  • Ja, ik weet dat het makkelijker is om gewoon te verhuizen naar een hoster die niet zo paranoïde is, qua vuurmuur, maar dat komt na de Bloggies wel. Ooit.
  • Oh ja, de Bloggies. In theorie ben ik bij de uitreiking aanwezig, dus als u er erg blij van zou worden om me te ontmoeten, dan zou dat eigenlijk wel een uitgelezen gelegenheid zijn. U kunt me herkennen aan het feit dat ik waarschijnlijk zo'n beetje de enige ben zonder laptop, Treo of ander mobiel blog-onderhoudend apparaat. Dat, en mijn stralende glimlach natuurlijk.
  • Och, en als we het dan toch over bloggen gaan hebben: Marc zet wat punten op een rijtje over wat de blogosphere nou wel en niet is. Voor als u nog mensen in uw omgeving nodig hebt die dat uitgelegd moeten hebben.
  • Och, en als we dan toch over bloggen bezig zijn: Reinier had op About:Blank een tijdje geleden een stuksje over bloggen en geld. Ik kan u zeker even aanraden om dat te lezen, en niet eens omdat Dutch Directions er in genoemd wordt.
  • Ten slotte, omdat iedere weblogger óók amateurfotograaf is natuurlijk: vandaag heb ik wat vegetatie vastgelegd op de gevoelige CCD, en uiteraard is dat op Flickr terechtgekomen. Want iedere webloggende amateurfotograaf heeft óók een Flickr-account, natuurlijk.

Alvast een prettige komende week! (allicht weer eens wat anders dan "prettig weekend")