Woensdagmiddagverzamelpost

MicroHoo! (soort van), EMI, wegminnen, Windows Phone, software-patenten.

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Even een paar kleine en minder kleine nieuwsjes, in no particular order:

  • MicroHoo!: Microsoft heeft Yahoo! niet overgenomen, maar gaat de komende tien jaar wel de zoekfunctie voor ze verzorgen; Yahoo! gaat de verkoop van advertenties voor beide bedrijven op zich nemen. Daarmee zijn er nog maar twee grote spelers op zoekgebied: Google en Bing. Google is nog altijd meer dan twee keer zo groot, qua marktaandeel, maar Bing schijnt behoorlijk goed te zijn. Yahoo!-aandelen namen een duik na het nieuws.

  • EMI verkoopt niet meer aan kleine winkels, en verwijst ze door naar grotere partijen als WalMart. Dat geldt in ieder geval voor de VS; of en wanneer dat hier ook gaat gebeuren weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat het sluiten van een verkoopkanaal niet altijd een positief effect op je verkopen heeft... Dat geluid dat je daar hoort? Voeten, waarin geschoten wordt.

  • Gaat reacties wegminnen in tegen het auteursrecht? Arnoud Engelfriet denkt van niet, maar een forumgebruiker ergens vindt van wel. Stel dat wegminnen verboden zou worden -- is dat dan geen inbreuk op de vrijheid van meningsuiting van de minners? Altijd gezeik met die forumgebruikers...

  • Windows Mobile gaat Windows Phone heten. Om, zo wordt gezegd, de verwarring te verminderen, enzo. Een hele productlijn om de zoveel tijd hernoemen -- van CE naar Mobile naar Phone -- is natuurlijk niet verwarrend. Hoe gaat dat trouwens met Windows op PDA's? Gaat dat ook Phone heten, of krijgen we er een versie bij, of wordt dat Embedded?

  • Waarom Software-Patenten Slecht Voor U Zijn: VoloMedia heeft in Amerika een patent op podcasten gekregen, op een aanvraag uit 2003. Dat Dave Winer enzo er al sinds 2001 mee bezig zijn, en sommige mensen al daarvoor, dat dondert natuurlijk niet. VoloMedia zou onder andere in gesprek zijn met Apple. Ik wens ze heel, heel veel sterkte.

Tot zover dit, eh, nieuwsbulletin.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.