Yahoo! wordt definitief NIET opgevroten door Microsoft

"Misschien moeten we maar gewoon vrienden blijven..."

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Het hoge woord is eruit: Yahoo! en Microsoft zijn nu helemaal uitgepraat over een eventuele overname. Yahoo! gaat in plaats daarvan advertenties betrekken van Google in een niet-exclusieve deal die uiteindelijk een winst van zo'n 800 miljoen keiharde Amerikaanse dollars (ongeveer 100 euro ofzo) zou moeten opleveren voor het paarse gevaar uit Sunnyvale. Ze blijven daarnaast ook nog hun eigen advertentiesysteem gebruiken, en de zoekmachine-activiteiten blijven ze helemaal zelfstandig doen.

Tijdens de laatste rondes van gesprekken had Microsoft aangegeven om geen interesse meer te hebben in een complete overname, en na enig denkwerk concludeerde Yahoo! dat door alleen de zoekmachine te verkopen ze zichzelf om zeep zouden helpen. Clever.

Misschien is het voor de aandeelhouders niet het allerbeste nieuws -- een overname door Microsoft had ze meer opgeleverd -- maar het zal ongetwijfeld veel prettiger voelen om minder geld over te houden maar wel zelfstandig en compleet te blijven. For now.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.