Update nummer twee op het Hyves-gebeuren [UPDATED]

A challenger appears, the plot thickens.

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Zie ook deel 1 en deel 2.

Update: Ik heb weer een mailtje binnen. Ik heb het maar even onder dit verhaal geplakt.

Geertruida heeft het blijkbaar opgegeven, maar ik kreeg vanmiddag wel een mailtje van iemand van Hyves. Aan de titel te zien iemand die boven Geertruida zit. Deze noemen we voor het gemak maar even Pieter.

Beste Max,

Ik stuitte vanochtend op http://doenietzomoeilijk.nl waar je een stukje schrijft over een “Hyves-verhaal”. Je geeft hier aan dat er contact met ons is opgenomen en je vervolgens niets van ons hebt vernomen, wat je terecht een kwalijke zaak noemt. We streven er namelijk naar alle meldingen zo snel mogelijk te beantwoorden. Daarom vraag ik me af op welke wijze je contact met ons hebt opgenomen? Dan kan ik wellicht achterhalen waar en waarom dit mis is gegaan.

Mochten er op dit moment nog onopgeloste kwesties zijn of je hebt een andere vraag, kun je natuurlijk ook gewoon bij mij terecht.

Goed, Pieter heeft blijkbaar het stuk niet helemaal meegekregen, want daar stond toch duidelijk in dat alles via de mail is gegaan. Kan gebeuren.

Ik heb hem verteld hoe het contact is gegaan, en wat mijn resterende probleem nu is: de manier waarop dit is afgehandeld. Ik wil weten of dit een op zichzelf staand geval is geweest -- waar ik mee kan leven, want waar gehakt word vallen spaanders -- of dat dit meer de standaard is. Hoe ze daarover denken.

Dat was om een uur of drie vanmiddag. Intussen heb ik nog niks gehoord. Misschien wordt dat hem morgen, misschien helemaal niet meer, ik weet het niet. Ik hoop van wel.

Los daarvan...

Los van de reactie van Hyves zelf zijn er nog wat reacties gekomen van iemand die ik even Geert zal noemen en die eerder een "ik haat Jantje" hyve had opgezet -- waarschijnlijk is dat die door Geertruida (nee, dat is echt niet haar echte naam) eerder verwijderde hyve geweest -- en nu ook zo iets had van "ja, jeetje, dat was ook niet de bedoeling", en ook nog een mailtje naar Hyves heeft gestuurd om uit te leggen dat ik een op zichzelf staand geval was, en bovendien nog een slachtoffer van zijn acties.

Volgt u het nog? Geert heeft een hekel aan Jantje, wijdt daar een hyve aan (die verwijderd wordt) en zet wat onzin op een door mij ooit opgezette hyve (die daarop ook verwijderd wordt). Dat is het wel.

Die reacties ga ik niet goedkeuren aangezien er teveel met namen gegooid wordt, iets dat totaal niet nodig is en van de kern van het verhaal afleidt. Het gaat mij totaal niet meer om de hyve zelf. Dat ik nu vrij goed weet wat er precies gebeurd is: prima, fijn, geweldig, maar dat is achtergrondinformatie bij een -- in mijn ogen -- groter probleem.

Mocht ik nog iets van de nieuwe hyve-mail-persoon horen, dan hoort u het ook.

Update: ik hoorde nog iets van de nieuwe hyve-mail-persoon

Bedankt voor je reactie. Misschien heb ik het in mijn vorige mail niet helemaal duidelijk kunnen uitleggen, het ging mij om de volgende zin uit jouw blog vandaar dat ik niet verder op de inhoud van de kwestie gegaan : "Na mijn vorige post over de Plotseling Verdwenen Hyve heb ik nog een mailtje naar Hyves gestuurd. Geen respons." Aangezien wij ernaar streven alle meldingen via ons contactformulier binnen 24uur te beantwoorden, verbaasde ik me erover dat je nog geen respons van ons had gekregen op je vraag. Uit ons systeem bleek vervolgens dat het enige mailtje dat je ons hebt verstuurd (over inlogproblemen met FF3) dateert van 24 januari 2008. Vandaar mijn mailtje naar jou om te kijken of je vraag inmiddels al beantwoord was.

Het is toegestaan om een hyve aan te maken over iemand, mits diegene geen bezwaar maakt tegen het gebruik van persoonlijke gegevens en/of foto's. Indien de content op de hyve echter beledigend/kwetsend is, dan is deze content onmiskenbaar onrechtmatig en dienen wij deze hyve te verwijderen. Misschien was het in dit geval netter geweest als Emma jou een waarschuwingsbericht had gestuurd of had verzocht de krabbels te verwijderen, maar aan de andere kant ben je als beheerder wel verantwoordelijk voor de content die in je hyve staat en je hebt er immers zelf voor gekozen om de beledigende/ kwetsende krabbels te laten staan.

Goed... het lijkt er op dat die nieuwe persoon zich vooral ging bemoeien met het feit dat er mogelijk een onbeantwoord mailtje lag, en niet zozeer met waar dat mailtje over ging. Helemaal tevreden met het antwoord ben ik ook niet, maar meer zit er waarschijnlijk niet in.

Hyves gooit -- begrijpelijk -- ongewenste dingen van het netwerk af door -- minder begrijpelijk -- de hele hyve maar integraal te verwijderen, zonder beheerders zelf al te veel kans te geven dat zelf te doen en zonder de mogelijkheid dat terug te draaien.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.