Járenlang is de websites-ontwerpend deel der mensheid bezig geweest om de rest ervan te doordringen dat een website voor een bedrijf juist niet alleen maar "een digitale versie van de papieren folder is". Dat het web een heel ander medium is, met zijn eigen voor- en nadelen.

Als ik dan spam (spam, ja, ook nog eens) krijg van deze lui, vraag ik me serieus af bij hoeveel mensen die boodschap nog meer totaal niet is aangekomen...

Een i-brochure is een digitale variant van uw papieren publicatie (zoals magazines, catalogus, brochures, etc). Een nieuwe manier om uw content op het internet te publiceren, met behoud van de originele vormgeving in een snel-ladend internetformaat. De verrijkte multimediale functionaliteiten geven een geheel nieuwe lees ervaring!

Bij "verrijkte multimediale functionaliteiten" moet je dan denken aan een omslaande-bladzijde-animatie als je naar een volgende bladzijde gaat. Erg schattig, de eerste keer. Daarna wordt het rap irritant, omdat het de navigatie onnodig vertraagt.

Uw lezers kunnen kunnen virtueel bladeren door de pagina's van de electronische versie, op dezelfde manier zoals ze dat gewend zijn bij de papieren uitgave. Een effectief alternatief voor langzaam-ladende PDF-bestanden

Wat mij betreft zijn langzaam-ladende Flash-bestanden geen alternatief voor langzaam-ladende PDF-bestanden, waarbij PDF-bestanden tenminste nog het voordeel hebben dat ze makkelijk kunnen worden opgeslagen, zodat je de brochure later nog eens opnieuw kunt bekijken zonder dat je weer die klont Flash op hoeft te halen.

Toen Flash een beetje in opkomst was, zag je ook geregeld hele sites die erin waren opgetrokken. Uit oogpunt van nieuwigheid was dat best leuk, maar ik heb er nog nooit eentje supersoepel zien lopen -- misschien waren die sites vooral bedoeld voor mensen met breedbandverbindingen en hele snelle computers, maar die waren allebei niet voor iedereen bereikbaar

En die eeuwen-oude nadelen van Flash bestaan nog steeds: het is niet het web. Heen- en terugklikken in een geschiedenis van bezochte pagina's? Niet in Flash. Beetje deugdelijk worden geïndexeerd door zoekmachines? Vergeet het maar in Flash. Toegankelijkheid voor slechtziende of anderszins beperkte bezoekers? Tenzijj er ineens vorderingen zijn gemaakt waar ik niet van af weet -- en die kans bestaat -- is ook dat een probleem in Flash.

Heus, het heeft zijn plaats. Maar volledige sites erin optrekken is nog net zo'n slecht idee als het 10 jaar geleden was.