Toen ik vanuit Gmail naar Google Reader wilde klikken, via dat menu bovenin, viel mijn oog op "Patents". "WTF patents LOL," dacht ik nog, en uit nieuwsgierigheid klikte ik... Inderdaad, genoeg lol daar. Google heeft blijkbaar een zoekmachine voor de patenten van het USPTO in elkaar gesleuteld op een moment dat ik net onder mijn lievelings-steen lag te pitten.

De grote grap zit hem niet in het kunnen doorzoeken van patenten -- dat is nuttig, vooral voor mensen die zelf met een patent bezig zijn -- maar meer in de af en toe hilarische patenten die zijn aangevraagd -- en toegewezen. Wat dacht u van een kruising tussen het Omniversum en een rollercoaster een foto-tas in de vorm van een aap, een "futuristisch speelgoedwapen of een Ouija-bord met een horizontale layout?

Uiteraard zijn ├ęchte uitvindingen, zoals de gloeilamp, ook aanwezig.

Naast een blik in de krankzinnige wereld die "patenten" heet, biedt Google Patent Search een reis in de tijd: vooral de oude patenten zijn soms ware kunstwerkjes, met schitterende illustraties en bloemrijk taalgebruik. Zeker interessant om eens op een druilerige middag doorheen te spitten!