Alweer (eigenlijk: nog steeds) gezeik met internet

Als het zou werken, had ik dit postje niet op mijn telefoon hoeven tikken...

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

In de ongeveer anderhalf jaar dat ik op mijn huidige stek woon, is de internet-verbinding overwegend bagger geweest. Af en toe gaat het wel rap, maar vaak is de snelheid maar zo-zo, en regelmatig ronduit dramatisch -- dan praat ik over dial-up-snelheden.

Theoretisch zou het zo mooi kunnen zijn: internet is bij de huur inbegrepen. Dat hangt samen met het feit dat hier beneden losse kamers verhuurd worden.

Theoretisch mooi, zei ik al, maar jammer genoeg doet de praktijk niet mee. De lui die hier het -- draadloze -- netwerk regelen geven @Home de schuld, maar ik twijfel ook stevig aan de door hun gebruikte router. In ieder geval schiet het niet op.

Ik ga dus maar eens op zoek naar een ADSL-lijntje. Hebben mijn trouwe lezers nog tips? Hoe is Tele2? Of moet ik op veilig spelen en me op XS4ALL richten?

Los daarvan is het natuurlijk wel een zegen dat ik in ieder geval nog met mijn telefoon kan internetten...

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.