Google Min

Google flikkert het zoveelste project aan de kant

Dit artikel is al meer dan een jaar oud, dus het kan zomaar zijn dat de inhoud een klein beetje, of gruwelijk, achterhaald is. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Enigszins grote reuring afgelopen maandag: Google trekt de stekker uit Google+. Het netwerk liep natuurlijk al tijden voor geen meter, hoewel het wel een prettige signal-to-noise-ratio had, stukken beter dan die van bijvoorbeeld Facebook. Veel bèta-apps van de Google Play store hadden er hun thuis (niet in de laatste plaats omdat dat door Google destijds zo bedacht was), Ingress had er het nodige aan community, maar buiten voornamelijk tech-geörienteerde gebruikers kwam je er verdomde weinig tegen. Jammer, want de interface was best OK, en de controle die je over je content had ook.

Na jaren van het platform niet grootschalig van de grond krijgen en naar aanleiding van een mogelijk gat in de beveiliging van gegevens vond Google het echter welletjes, en werd de sunset aangekondigd. RIP, zoveelste proefballonnetje van Google dat roemloos ten onder gaat. Op die manier wordt het steeds minder aantrekkelijk om nieuwe diensten uit te gaan proberen. Vorige maand werd ook het einde van Inbox al aangekondigd.

Het geeft mij in ieder geval steeds meer reden om eens wat moeite in de de-Googlificatie van mijn online leven te steken...

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.