Engadget bespreekt een WinMo telefoon van Toshiba, en dit zinnetje sprong er een beetje uit.

[...] and really, there is a reason why we've seen so many Windows Mobile skinning efforts, the shipped interface needs it. -- Engadget

Microsoft is druk bezig met WinMo 6.5, compleet met extragratis nieuwe interface, en dat lijkt een verbetering, in ieder geval voor de mensen met een touchscreen-telefoon -- voor zover die dus niet al een custom interface hebben.

Die honingraatstructuur voor het menu zou makkelijker te navigeren zijn met je vingers dan een gewone grid -- citation needed -- maar als je gewoon tot knoppen veroordeeld bent lijkt het me minder.

De eerste handsets die ermee geleverd worden, worden in Q4 verwacht. Een gevalletje "too little, too late" als je het mij vraagt, maar we zullen zien. Tot die tijd blijven handset-makers als HTC, Samsung, Toshiba en Sony Ericsson in ieder geval zelf maar wat in elkaar draaien, bij gebrek aan beter. Oh, en je bestaande handset upgraden van 6.1 naar 6.5? Not likely.

Een verouderde interface die voorlopig geen update krijgt, stevige concurrentie van fabrikanten die dat hele touch-gebeuren wel goed doen... Het is de vraag hoever het marktaandeel van WinMo nog gaat zakken, en of ze die markt ooit nog terug krijgen.

Update: Engadget gooit er nog even een vernietigend artikel tegenaan, gewoon, omdat het kan. Au.