...maar het komt er gewoon niet van. Onvrijwillig zomerreces ofzo. Zo komen er wel meer dingen niet van. Ik heb zelf wel een interessante theorie over het hoe en waarom, maar die hou ik even voor me.

Wat ik wel even kwijt wil is een stukje verbazing. Nou ja, stukje, meer zoiets van "OMG HOE IS HET MOGELIJK!!!!!!!!LOL!!". Een stukje in De Pers. Een stukje "politici proberen uit hoe het is om normaal mens te zijn":

U.S. Representatives James McGovern (D-MA), Jo Ann Emerson (R-MO), Jan Schakowsky (D-IL), and Tim Ryan (D-OH) have pledged to live on an average food stamp budget -- just $3 a day -- from May 15-21, 2007 and have invited other Members of Congress to join them in the Food Stamp Challenge. The spouses of Reps. McGovern and Emerson will also be taking the challenge. A number of advocate groups and Congressional staff are also expected to take part.
-- Congressional Food Stamp Challenge

Dat was natuurlijk niet het originele artikel, maar goed, het gaat om de strekking. Een stel Amerikanese politici heeft, vrijwillig, een week lang op food coupons geleefd, en ze kwamen erachter dat dat om de dooie dood nog niet meeviel. Dat het betekende dat je dan nauwelijks fruit of groenten eet. Enzovoorts. Gaat het mij even niet om.

Waar het wél om gaat: een politicus die zichzelf bewust een flinke beperking oplegt, en andere politici oproept hetzelfde te doen? Wow! Wanneer gaat dat in Nederland gebeuren? En dan bedoel ik natuurlijk niet die halfslachtige poging van Zalm, dan heb ik het echt over voor het echie leven op een schijntje.

Normaal gesproken heb ik nauwelijks tot geen vertrouwen in de politiek, en al helemaal niet de Amerikanese politiek, maar dit stemt me heel blij.