Bolt 3 is gereleased

...maar voor mij nog even niet bruikbaar

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Een tijdje geleden al kwam (na de nodige aanloop op het Slack-kanaal) de trotse melding dat versie 3 van Bolt klaar was voor de grote boze wereld. Er zijn allerlei verbeteringen en toevoegingen gemaakt aan velden, blokken, widgets en content-types, er schijnt ook het één en ander veranderd te zijn aan de opslag, en het default theme is vanaf de grond af opnieuw opgebouwd met de nadruk op ombouwbaarheid. Bolt wordt, in de woorden van Bob zelf, een steeds volwassener pakket.

Klein pijnpuntje: de manier waarop extensies werken is ook wat veranderd, waardoor extensies die in versie 2 werken, niet in versie 3 werken. Dat maakt het voor mij momenteel nog wat onmogelijk om over te stappen, aangezien een paar van de plugins die ik gebruik, nog niet geschikt zijn gemaakt. Bij sommige lijkt het nog de vraag te zijn óf dat überhaupt gaat gebeuren, aangezien ze niet heel actief onderhouden lijken te worden. Dat betekent dus dat ik moet gaan kiezen of ik die plugins laat vallen (wil ik eigenlijk niet) of dat ik ze zelf naar Bolt 3 ga porten (wil ik best doen, maar tijd).

Ik zal me binnenkort eens gaan inlezen in wat er nodig is om die plugins om te batterijen, en hoeveel tijd zoiets gaat kosten. Want ik wil wel over naar versie 3, natuurlijk.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.