Wow

Het jeukt, en dat zal het voorlopig nog wel even blijven doen...

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Ongelofelijk: in de eerste dag heb ik hier al meer commentaren binnen dan ik op dille.ath.cx (ik zal het in het vervolg over Die Andere Site hebben) ooit op een post heb gehad. Wow. 17 stuks (op dit moment), en daarvan is er maar één van mij. En ze zijn allemaal positief! Mijn dag kan niet echt meer stuk, dat begrijpt u wel.

Ik had nog beloofd iets meer over de Grote Overgang te vertellen, laat ik dat ook meteen maar doen...

De grootste verschillen met Die Andere Site, voor zover u dat niet allang zelf had gezien:

  • Een vaste kolombreedte -- Niet langer schaalt de content braaf mee met de breedte van uw venster. Al dat geschuif en gedoe is niet alleen reuze-irritant, het leverde ook nog eens een hele bult gedonder op bij het invoegen van plaatjes. Ik kon nooit voorspellen hoe breed de content op úw schermpje zou staan, dus daar moest ik dan weer allerlei onzin voor bedenken. No more. Ik heb nu 380 pixels tot mijn beschikking, hoe groot uw scherm ook is.

  • Een wat logischer indeling (hoop ik) -- De linkse kolom heeft nu altijd dezelfde inhoud, de middenkolom bevat "de content", en de rechterkolom is een beetje context-gevoelig. Wat daar staat hangt af van waar u zit, dus.

  • Had ik al gezegd dat ik de nieuwe lay óók heel wat mooier vind dan die daken-constructie? =]

  • Ik ben van Textile afgestapt. Ja, ik weet het, ik was er een jaar geleden nog zo blij mee -- sterker nog, ik wilde het al toen ik nog maar een maandje of twee bezig was, ver voordat het als pluginnetje voor WordPress of Pivot beschikbaar was. Maar Textile heeft zijn beperkingen, en probeert teveel te zijn. Links en plaatjes deed ik er allang niet meer mee. Ik heb er nu Markdown in hangen, wat op bepaalde fronten hetzelfde is, maar dan anders. We zien wel.

  • Als u een eigen site heeft (dat zal voor 90% van mijn bezoekers gelden, denk ik) én een favicon, en u geeft bij het reageren uw URL op, dan komt die favicon bij uw comment te staan. Deb had het al eerder, en ik vond het dermate kek dat ik het gepikt heb.

  • Ik draai nu eindelijk onder WordPress 1.5 en heb dus die statische pagina's tot mijn beschikking -- en natuurlijk meteen een "over mij" pagina gemaakt. =]

  • Als u met IE langs komt, ziet het er niet helemaal uit zoals bedoeld. De windhoos-versie doet het minder erg dan de Mac-versie, maar ze doen het geen van beiden perfect. Ik weet dat. Ik heb er lak aan. U kunt, gratis en voor niks, een browser ophalen die het allemaal wél goed laat zien. Wellicht licht ik die beslissing later nog wat meer toe.

Dat waren dan, zeg maar, de grootste verschillen. In een notedop. Om nog even de vraag van DeMesMaecker te beantwoorden: nee, dat ben ik niet daar op die foto. En Reinier: ik weet niet of ik nou echt als nieuwkomer meetel; bovendien zal GeenStijl die prijs wel weer wegkapen =]

Goed, wel weer genoeg geleuter van mijn kant. Morgen wellicht een inhoudelijk verhaal...

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.