Mooi kopje in de telegraaf vandaag (artikel zou hier moeten staan):

"SIBERISCHE KOU", dat is blijkbaar een paar graadjes onder nul.

Kijk voor de grap eens op Wikipedia wat er over het weer in Siberië gemeld wordt:

De laagste temperaturen van het noordelijk halfrond worden er gemeten, zij gaan tot -70°C.

70 motherfucking graden onder nul, dat is verdomme genoeg om binnen vijf seconden een paar ledematen aan de vorst kwijt te zijn, en na een halve minuut volledig ijslollie-style bevroren te zijn. Ongeveer. En dan wordt hier met een paar graden onder nul van Siberisch gesproken? Compleet met weeralarm erbij?

Give me a fucking break.

Vroegâh lag er een meter sneeuw en vroor het een graad of 20, 30, en dan noemden ze dat een mild wintertje. Er waren meerdere elfstedentochten per jaar, een paar zelfs in de zomer. Als er eens -- bij zeer hoge uitzondering -- iemand van de weg raakte, lag dat meestal niet eens per se aan de sneeuw, maar bijvoorbeeld aan een geklapte band. Alle stoepen en straten werden gewoon sneeuwvrij gemaakt; iedereen een schep en even gezamenlijk de schouders eronder, waarna de plaatselijke kruidenier met een royaal gebaar wat zout strooide. Kinderen baanden zich op de plekken die niet waren ontsneeuwd door een pak sneeuw van een paar meter hoog om bij school te komen. Enzovoorts.

In een paar decennia zijn we schijnbaar afgezakt tot complete watjes en is een paar graden onder nul ineens "Siberisch". Pff...

Overdrijven is ook een vak, Telegraaf.