Maandagmiddagupdate

Even de boel weer vlot trekken

Dit artikel is al meer dan een jaar oud, dus het kan zomaar zijn dat de inhoud een klein beetje, of gruwelijk, achterhaald is. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

En zo glipt er weer even een paar weken aan radiostilte tussendoor, terwijl er wel genoeg gebeurd is. Ik blijf een beetje hangen op de "Docker-deel-twee"-post, denk ik. Om dat een beetje te doorbreken, even een korte inhoud van het voorafgaande.

Router en netwerk

De router die ik nog moest uitzoeken, is intussen uitgezocht. Uiteindelijk is het toch een EdgeRouter X geworden, en die doet intussen alweer een paar weken zijn werk. De KPN-router is volledig uit het netwerk verdwenen.

Ik heb gelijk even wat netwerkrommel in de meterkast en daarbuiten wat netter gemaakt. Er komen nu niet meer op meerdere plekken zomaar netwerkkabels uit afdekdozen in de muur, die komen netjes uit in zo'n RJ45-prikplekje.

Home Improvement

Nadat er een lamp boven de keukentafel was gesneuveld (nooit meer een lamp met glas boven een keukentafel als er kleine kinderen in huis zijn - niemand gewond, gelukkig), moest er vervanging komen. Mooie gelegenheid om het aantal TRÅDFRI-lampjes en een schakelaartje aan de collectie toe te voegen. Omdat dochterlief nu in de fase zit dat ze 's avonds af en toe uit bed sneakt, en we daar toch een beetje zicht op willen houden, is er ook een bewegingsmelder aangeschaft.

Er moet nog het nodige met automatiseringen en bediening worden geknutseld, maar ook dat ligt een beetje stil momenteel.

Pandemie

Intussen zitten we in week 22 van de de Covid-19-pandemie. De eerste erge golf hebben we gehad, dus worden er wat maatregelen versoepeld, dus het wachten is nu op de tweede golf. Veel dingen zijn weer grotendeels terug naar normaal, maar het is nog steeds "thuiswerken, tenzij" (en wij hebben geen last van "tenzij", dus ik werk thuis). Friesland is één van de minst getroffen gebieden in Nederland, dus hier merk je er nog minder van dan in de Randstad. Daar zie je overal mensen met gezichtsmaskers in het openbaar, hier haast niet.

Fysieke aftakeling

Ik heb eraan moeten geloven: ik draag tegenwoordig een bril. Ik moest toch steeds meer turen naar beeldschermen, wat niet handig is als beeldschermen een groot deel van je beroep beheersen. Gehoorapparaten had ik al, dus ik voel me nu vrij antiek.

Constant iets op je neus hebben blijkt ongeveer net zo irritant als constant iets in en achter je oren hebben.

Foto: Steve Johnson, Unsplash.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.