Verjaardag, soort van

En nog steeds in trouwe dienst

Het pretpakket bestond uit een wat goedkoper moederbord (iets waar ik achteraf gezien misschien iets meer geld aan had moeten uitgeven), een mid-range Intel i5, een NVidia-GPU (iets overclocked en met meer geheugen dan het referentiemodel), 8GB RAM, een SSD en harde schijf. Het geheel zou gehuisvest worden in een vreselijk goedkoop, maar wel strak ogend en prettig kastje van Fractal Design.

Het in elkaar knutselen ging voorspoedig, en al snel straalde het opstartscherm van Windows 7 (egh) me tegemoet. Ik had het apparaat aangeschaft om als een beschaafd mens te kunnen gamen (een Mac Mini uit 2009 trok dat eigenlijk toch niet echt), en oh boy, gegamed is er. Eerst dus onder Windows 7, later Windows 10, en nog wat later ben ik gaan dual booten met Linux. Eerst Ubuntu, dat al vrij snel vervangen werd door Fedora, en een poosje geleden is opgevolgd door OpenSUSE, minus dualboot.

Het enige dat er in die 7 jaar vervangen is, is de SSD, en dat is alleen maar omdat 110GB toch echt geen werkbare hoeveelheid meer is voor een desktop, zelfs al is die vergezeld van een 1TB harddisk voor bulk data - er zit nu een 240GB in, en dat is voor nu genoeg. Zeker nu dat gamen er eigenlijk niet echt meer van komt - hoewel dat nog steeds prima kan.

Prima investering geweest!