Archief

Microsoft...

Microsoft heeft het beste met u voor. Heus. En met uw kind0rz. Pwnt!

Ik had hem al een tijdje in de "hier-moet-ik-over-loggen"-lijst staan, maar een postje bij Reinaier herinnerde me er weer aan: Microsoft heeft een extragratis cursus tienertaal op hun webzijde staan. Daarin vinden we onder andere dit pareltje:

"pwn": A typo-deliberate version of own, a slang term often used to express superiority over others that can be used maliciously, depending on the situation. This could also be spelled "0\/\/n3d" or "pwn3d," among other variations. Online video game bullies or "griefers" often use this term.

Niet al te best als je je koter betrapt op het gebruik van dergelijke woorden, want:

[...] their use could be an indicator that your teenager is involved in the theft of intellectual property, particularly licensed software.

Slapeloos

Omtrend mijn wat afwijkende slaapgedrag.

Soms komt het voor dat ik 's avonds nog even achter een computer blijf plakken, en dat dat plakken maar duurt en duurt. Als ik dan al mijn bed zie, is het om een uur of 6... Er is ook zó veel te lezen, en zó veel te reageren! Afgelopen nacht was weer zo'n nacht, waarbij het natuurlijk ook al niet hielp dat de klok een uurtje terugging.

Verder wil ik ook nog wel eens het bed uit gaan omdat ik beneden weer eens allerlei dingen denk te horen. Meestal is het de koelkast, de een of andere buur of een ander standaard komt-in-uw-huis-ook-voor-geluid, maar als ik er maar wakker genoeg van lig, verkas ik naar de bank. Ik heb daar geen last meer van die geluiden, en meestal ben ik dan met een minuut of 10 vertrokken.

Lente is...

Tuindeur open. Gras maaien (of het je vriendin laten doen). Bladhark een beetje over je gazonnetje heen trekken... En dan heel diep die versgemaaidgras-lucht opsnuiven!

MSN-vaagheid

Vreemde vogels, daar op dat internet...

Gisteren kreeg ik het verzoek om een gebruiker op MSN te authoriseren. De naam zei me niets, maar ach, wie weet was het een bekende... en dus riep ik "OK". Blijkbaar had die persoon een foutje gemaakt, want:

(15:44:26) alirose30@hotmail.com: mrb leman nbr
(15:44:27) dilleman@hotmail.com (Autoreply):
    Away for the sake of being away
(15:45:09) alirose30@hotmail.com: who?
<alirose30@hotmail.com closed the
    conversation window. (15:45:26)>

Right... Verkeerd verbonden zeker...

Update: Ali blijft het gewoon proberen...

Referrer DDoS

Een béétje bandbreedte mogen ze hebben, maar er zijn grenzen!

Het is niet te geloven: alleen al in maart hebben de dames en heren referrer-spammers debsel.nl een beetje onder vuur genomen. Ik zie bij mezelf (en andere sites) ook wel eens een referrer die er niet tussenhoort, maar de hoeveelheden die Deb aantrekt zijn ronduit belachelijk te noemen. Duizenden!

Het minst vervelende resultaat is dat de -- door de server zelf gegenereerde -- statistieken voor haar site nogal vertekend zijn. "Boeie," roept Deb dan, "ik kijk daar niet naar." Echter, die gasten zijn zo hard bezig, dat ze er de server er behoorlijk mee vertragen -- het kost bandbreedte, en in de meeste gevallen ook wat processortijd. WordPress verzet het nodige werk voor zo'n weblog voor je neus staat, en bij tientallen of honderden requests tegelijk gaat zo'n server het dan ineens warm krijgen... Het werd dus tijd voor tegenmaatregelen.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.