Weet u wat? Ik gooi er een lekker langzaam zondagavond-postje tegenaan; het meeste bezoek komt toch doordeweeks, dus kan ik lekker langzaam tikken. Werk ik gelijk weer even een paar liggende onderwerpjes weg...

Om maar eens te beginnen met wat tegenwoordig zo'n beetje mijn favoriete serie is: Battlestar Galactica. Als u dat nog niet aan het volgen was: ga dat doen, elke zaterdag om 20:00 op Veronica. Dit is niet de ouwe foute jaren-6070 versie (bedankt, beeobee), oh nee, dit is de volledig nieuwe remake realign van het verhaal. Om maar eens wat te noemen: Starbuck wordt niet meer gespeeld door zo'n pussy als Dirk Benedict (die in de jaren 60 een poginkje mocht doen), nee, het is tegenwoordig een meid. Niet zo maar een meid, maar één van de sigaren-rokende, zuipende, vloekende meid die mannen onder de tafel pokert (of wat het ook is dat ze spelen). Tss. Als zei Dirk Benedict tegen zou komen, dan zou het niet eens knokken worden, want EEN boze blik (van de nieuwe, dus), en Dirk druipt huilend af. Zó kick-ass dus. En verder zitten de plots ook veel beter in elkaar -- OK, dat is niet zo'n prestatie, die van de oude series waren flinterdun tot nietbestaand -- en hebben de diverse karakters veel meer diepte, de Cylons zijn er ook in een menselijke variant, wat voor veel meer spanning en paranoia zorgt.

Waar ook genoeg paranoia in zit, en wat tegenwoordig het enige is dat ik kijk op Talpa (laten we even duidelijk zijn: Talpa zit hier nog steeds op het preview-kanaal en heeft nog geen eigen zendernummer) is the 4400, over een groepje van 4400 mensen die in de loop der tijd zijn verdwenen, en ineens allemaal tegelijk, op dezelfde plek, weer worden teruggebracht door een komeet -- die dus geen komeet is, ik bedoel, kometen zijn grote klonten steen die op planeten knallen ofzo, geen interstellaire tijd-reizende bussen ofzo. De terugkomers zijn schijnbaar puntjegaaf, en geen dag ouder geworden sinds ze waren verdwenen, maar al snel blijkt dat ze allemaal wel een gave hebben meegekregen. De één is helderziend, de volgende kan genezen, en weer een volgende is supersterk. Nou, en dan krijg je natuurlijk het gezeik dat je niet zomaar even een jaar (of twee, of vijf, of vijftig) kunt verdwijnen, en dan terugkomen, en dan doorgaan met je leven alsof er niets gebeurd is, natuurlijk. Om het allemaal nog een klein conspiracy-theory sausje mee te geven speelt de één of andere regerings-instantie ook nog een rol, deels onderzoekend, deels beschermend. Zoals ik al zei, ik ben geen fan van Talpa (het product), maar dit kijk ik wel. Snelle serie waarin een hoop gebeurt, ook al een aanradertje.

Van 4400 ga ik net zo soepeltjes naar 44: 44 mailtjes zijn er vandaag de deur uit gegaan. 44 Mensen weten nu iets meer van wat er aan zit te komen. De rest van Nederland, en de kans is groot dat u daarbij hoort, beste lezer, blijft nog even zoveel mogelijk in het ongewisse, want zonder ongewisheid is er ook maar niks an.

...en dan ga ik nu even Ma.gnolia bekijken...