Ik had eerder al eens met interesse naar de WP Lifestream plugin gekeken, maar tot voor kort draaide DNZM op een server waar nog PHP 4 op stond. Niet alleen is dat een belachelijk oude versie, het is ook nog eens te min voor WP Lifestream, die minstens versie 5 wil zien. Leuke plugin, dus, maar ik had er niks aan.

Tot DNZM naar een andere server werd verkast die wel een PHP-versie uit deze eeuw draaide, dat is.

Na een beetje stoeien draait het allemaal wel en is er een lifestream op DNZM te bewonderen. Prachtig. Voor de nieuwe lay sleutel ik nog wel wat aan de weergave, maar het werkt in ieder geval prima.

De volgende vraag is dan natuurlijk: kan ik nu makkelijk mijn laatste tweet laten zien?

Nou en of, zo blijkt. Een simpel stukje code toevoegen, en Bob is je spreekwoordelijke oom. Het was eigenlijk zo belachelijk simpel, dat ik het er in de huidige lay ook maar even in geknutseld heb.

Mocht je zelf ook zoiets willen, dan is dat simpel genoeg. Allereerst installeer je natuurlijk de plugin, en voeg je er op zijn minst je Twitter-account aan toe. Vervolgens gaat het volgende stukje code ergens in een template -- index.php, home.php of sidebar.php, afhankelijk van waar je het wilt hebben en hoe je theme in elkaar zit.

<?php if (function_exists('lifestream_twitter_status')) : ?>
<div id="latesttweet">
    Intussen, op Twitter:<br />
    <?php lifestream_twitter_status(); ?>
</div>
<?php endif; ?>

Je kunt er nog wat code omheen hangen en dan nog wat met CSS aan de weergave doen; dat laat ik verder aan je eigen fantasie over.

Top-plugin, ga ik nog een hoop lol aan beleven. Maar nu ga ik eerst weer eens aan de sleutel, want eigenlijk wil ik die nieuwe lay voor 2013 online...