What you see is what you mean

Markdown makkelijker gemaakt.

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

U kon hier bij het reageren al sinds dag één gebruik maken van Markdown. Heel in het kort is dat een makkelijke manier om opmaak en dingen als links aan een tekst toe te voegen, zonder dat je HTML hoeft te gebruiken. Alleen... Ik denk dat dat voor genoeg mensen niet zo heel duidelijk was. Niet zo duidelijk dat je het überhaupt kon gebruiken, en ook niet zo heel duidelijk hoe je dat dan moest doen.

Toen was er ineens de WMD-editor: knopjes -- met sneltoetsen! -- die Markdown in een textarea invoegen. Handig voor de minder geïnitieerden, en ook vrij makkelijk toe te passen op het commentaarding, dus dat heb ik maar even gedaan.

Nu staat het nog gewoon keihard in de HTML, maar misschien maak ik er wel een plugin van die dat ook gelijk voor het admin-gebeuren doet. Dat is echter nog even niet aan de orde, de auteur van WMD heeft aangekondigd dat er een rewrite van komt die het allemaal wat duidelijker maakt. Ofzo. Ik vond het allemaal al wel duidelijk genoeg, maar goed. Dubbel werk is dubbel werk, en daar doe ik als het even kan niet aan.

In ieder geval: gaat u het even uitproberen?

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.