Nieuw: webmentions en Isso

Weer eens wat functionaliteit erbij

Geheel toevallig kwam ik op het spoor van Bussator, een webmention receiver die de ontvangen beuzelarij direct doorzet naar een bestaand commentsysteem, bijvoorbeeld (en op dit moment "alleen maar") Isso. Geheel toevallig gebruik ik Isso als commentaardinges, en ik wil best met webmentions en aanverwante dingen spelen, maar ik heb geen zin om daar heel veel werk in te moeten steken.

Zo'n kant en klaar ding is dan wel praktisch, natuurlijk.

Klein puntje: net als Isso zelf, is Bussator in Python geschreven. Niets tegen Python, integendeel, maar om iets even makkelijk naar een server te schuiven heb ik het tegenwoordig toch liever in een container. Omdat dat nog niet voorhanden was in het project, heb ik er zelf maar even een Dockerfile bij geleentjebuurd en een merge request gedaan. Die is er intussen door, dus jeej. Containertje naast Isso in de docker-compose-file geknutseld, opstarten, paar kleine aanpassingen in de templates voor Bolt, klaar.

Nu maar hopen dat dat stukje webmentions ook een beetje leuk en zinvol uitpakt. Eigenlijk wil ik ook nog iets hebben om de andere kant op te kunnen, direct vanaf een blogpost, via iets activitypubberigs, naar bijvoorbeeld Mastodon.

Foto: Dylan Gillis.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.