Ik ga wel van provider switchen, maar ik hou nog lekker even mijn 6300. Goed, de muziekspeler is een beetje crappy, maar bellen en internetten gaat er prima mee -- dat gaat niet beter of minder dan met Symbian. Dus.

Bovendien: als ik een sim-only abbo neem voor een jaartje, bespaar ik me niet alleen een sloot geld, ik kan ook rustig afwachten wat de toekomst brengt, qua telefoons, en dan kijk ik over een jaartje wel weer verder.

Ik hoef alleen nog maar even tussen Telfort (goedkoper) en Hi (minder gezeik met netwerk, als ik zo hier en daar de verhalen lees) te kiezen en dan zijn we klaar.

Niet geheel relevant, maar toch wel een beetje: N-Gage is gezegend met fijne DRM -- van telefoon switchen betekent dat je alle content weer opnieuw mag kopen. Nice move, assholes, dat wordt gegarandeerd een hit. Update: oh nee, toch niet.

Iets meer gerelateerd: Nokia Multimedia Transfer is er niet alleen voor de Mac, het blijkt ook nog eens prima te werken met niet-Symbian-telefoons -- zoals een 6300. Dat betekent makkelijker muziek en andere rotzooi op de telefoon dumpen. Goeie shit.