Intussen ben ik al 8 dagen vegetariër; tijd voor een kleine update.
Om maar bij het begin te beginnen: de respons. Die is overwegend positief en aanmoedigend geweest. Eigenlijk was zo'n beetje iedereen die ik erover vertelde nieuwsgierig naar mijn redenen, en ook naar het eventuele resultaat. Positieve feedback, dus, en dat is altijd fijn.
Zelf heb ik er ook een goed gevoel bij: een gedachte waar ik al langere tijd mee speel werkelijkheid maken, dat blijft af en toe toch lastig. Als het dan wel een keer lukt levert dat meteen een goed gevoel op. Los daarvan ben ik -- logischerwijs -- wat bewuster bezig met mijn voederpatroon, zowel met bekende dingen (fruit in huis hebben, iets dat de paar maanden daarvoor sporadisch tot niet voorkwam) als met nieuwe. Een blok tempeh halen, bijvoorbeeld, en kijken wat je daarmee kan.
Wat ik intussen al wel besloten heb: ik ga niet panisch doen over kaas en eieren. Ik doe het wel rustig aan, maar ik laat het niet helemaal staan. Dat houdt de menu's wat veelzijdiger en de hele proef haalbaarder. Mayonaise ja, dagelijks een gebakken eitje nee. Is toch al niet zo best voor het cholesterol. Voor kaas geldt zo ongeveer hetzelfde. Suggesties blijven nog altijd welkom natuurlijk -- Maarten: waar zijn de recepten te vinden die je in je comment noemde?
Echt verschil met voorheen voel ik eigenlijk nog niet, althans, niet voor zover ik dat niet kan verklaren met het "meer met eten bezig zijn". Dat had ik ook nog niet verwacht, dus verder niets aan de hand. Ik ben me er in ieder geval niet minder op gaan voelen, en het kost ook geen moeite om vlees te laten staan, en ook dat is niet zo'n verrassing.
Tot zover deze update, wat mij betreft. Echt veel nieuwe recepten heb ik er nog niet bij, en ik vraag me ook af of ik die in zo'n verzamelpost opneem, of dat ik ze per stuk post. Merkt u allemaal vanzelf wel...