Om ook nog een beetje positieve web-ontwikkel-ervaring te hebben na het geklooi met Zen-cart, ben ik ook nog een beetje aan het prutsen geweest met DNZM. Gewoon wat plugins erin kieperen om even te ervaren hoeveel makkelijker dat is, zoiets. Een paar kleine veranderingen in de templates, en dan stilstaan bij hoe makkelijk ik dingen kan vinden.

Nou ja, eigenlijk stonden er gewoon wat updates van plugins te wachten, en toen ik toch bezig was heb ik gelijk wat oude meuk weggegooid, en wat nieuwe meuk erin. Maar ik heb er wel zo veel mogelijk van genoten.

Een klein overzichtje van wat er is gesneuveld en wat er is bijgekomen? Maar natuurlijk!

Wat er bij is gekomen:

  • Organise Series, waarmee je makkelijk een serie artikelen kunt groeperen. Deze post valt onder de serie over de nieuwe nieuwe lay, bijvoorbeeld. Ik wil dit ook gaan gebruiken voor grotere projecten zoals de eind-van-het-jaar artikelen.
  • Twitter Tools, om nieuwe artikelen gelijk op Twitter aan te kondigen. Andersom zie ik niet zitten, en bovendien vraag ik me af hoe lang ik Twitter nog blijf gebruiken, maar dat is weer een apart verhaal.
  • Ozh & ♥COLOURlovers Admin CSS Designer, een hele mond vol. Haalt kleurenschema's van COLOURLOVERS binnen die je dan voor het WordPress backend kunt gebruiken. Grappig, hoewel ik momenteel toch bij "Fris" blijf.

Waar ik nog over twijfel:

  • Bakkel installeerde een tijdje geleden de Twitter Replies plugin, waardoor de dames en heren bezoekers een soort reply-knopje bij elke reactie hebben om in hun reactie een verwijzing naar die reactie op te nemen. Ik denk niet dat de voorgaande zin het erg veel duidelijker heeft gemaakt, dus kijk maar bij Bakkel. Zelf wil ik ook wel zoiets, maar dan "makkelijker", zonder klikken, door gewoon "@naam" in te tikken, of meer zoals dat ook op 4chan gebeurt. Denk ik nog even over.
  • De Favatars-plugin die momenteel bij de reacties het favicon van hun site laat zien staat me steeds meer tegen, vooral omdat het onder de motorkap nogal knullig werkt -- cachen? waarom zou je? Zeker nu Gravatars er ook steeds meer inkomen, vraag ik me af of dat niet meer de way to go is. of een combinatie van die twee. Of de ene als de andere niet beschikbaar is. Of...

Dat ziet er dus naar uit dat ik twee plugins moet gaan herschrijven... Eigenlijk wil ik eerst wat meer tijd gaan steken in het afmaken van de (het?) theme, zodat die live kan en we allemaal van de huidige beklemmend smalle bedoening af zijn.

U nog geniale plugins waar u niet meer zonder kunt? Heeft bovenstaande u op ideeën gebracht?