De laptop van Deb is voorzien van een accu. An sich is dat niet heel bijzonder, je treft die combinatie wel vaker aan, maar de accu van Deb is een geval apart: soms haal je er een paar uur leven uit, soms maar 5 seconden. Letterlijk. Ik mag graag overdrijven, maar soms haal je echt maar 5 seconden voordat het scherm op zwart en je werk verloren gaat. Een volgende keer kan het best zijn dat je een paar uur mag werken en nog een waarschuwing krijgt voor de koek op is.
Ik hoef u, denk ik, niet te vertellen dat de laptop dus uit voorzorg permanent aan de voeding hangt.

Vanmiddag wilde Deb even met de laptop zeulen -- dat heb je zo af en toe, dat je een computer die draagbaar is ook daadwerkelijk wilt dragen -- en trok dus de voeding uit het stopcontact. Een paar seconden later zij de laptop "klik" en wist Deb dat ze een nieuw record had gevestigd...

Dit keer heeft de laptop er echter werk van gemaakt, want opstarten, dat doet-ie niet meer. Windows kruipt braaf tot aan -- en niet verder dan -- de één of andere actie. Iets met beveiligingsbeleid, en dat vind ik dan wel weer ironisch, dat een Windowsmachine daarop blijft hangen. Maar klote is het ook, want er staat nog genoeg Meuk op de laptop, een bootflopje hebben we hier natuurlijk niet voorhanden, en een machine om dat mee te maken al evenmin.

Mooie gelegenheid om Knoppix weer eens uit de kast te pakken, of eigenlijk, weer eens te downloaden. En om straks weer fijn Windhoos er eens schoon op te gooien, want dat mocht ook wel weer.

We hebben weer een doel, dit weekend. Jeuj.