Linkrot, deel twee

Een idee voor een oplossing dient zich aan

Dit artikel is al meer dan een jaar oud, dus het kan zomaar zijn dat de inhoud een klein beetje, of gruwelijk, achterhaald is. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Frank blikt even twintig jaar terug in de tijd, naar de vuurwerkramp in Enschede, en naar de rol die bloggers toen bij de berichtgeving speelden. Bij de blijvende waarde die die blogs kunnen hebben en het feit dat juist die blogs vaak niet zo blijvend zijn.

Hij onderstreept het belang van blijvende links, en dat zijn schrijfsels in ieder geval door zowel de Koninklijke Bibliotheek als The Internet Archive worden gearchiveerd. Dat levert dan weer een link op naar een WordPress-plugin die hij voor het laatste gebruikt, en die brengt me dan op een idee voor het tegengaan van linkrot bij linkdumps. Aan die plugin zelf heb ik als niet-WordPress-gebruiker natuurlijk niet zoveel, maar het principe is interessnat. Dat komt dus weer mooi van pas.

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.