Vandaag heb ik me bezig gehouden met de nieuwe nieuwe lay voor DNZM, en met het werkend krijgen van Michael z'n site in Internet Explorer 7. U mag raden welke van de twee activiteiten de meeste frustraties opleverde...

Om maar met IE te beginnen: zelfs versie 7 is nog steeds in bepaalde opzichten een enorm verknipt product. Ondanks dat de ontwikkelaars van Microsoft op hun blog hadden beloofd dat de Peekaboo-bug opgelost zou zijn, blijkt-ie nog steeds aanwezig, en zelfs nog iets erger te zijn geworden.

Op de site van Michael was dat vrij duidelijk te zien: Michael zelf, de tekst- en denkballonnetjes en de hele rij navigatie-icons waren gewoon pleite. Onzichtbaar, om precies te zijn, want als je wist waar je moest klikken waren ze nog wel eens tevoorschijn te toveren. Soms. Soms waren ze ook gewoon zomaar te zien.

Het heeft een paar uur, een hoop gevloek en geprobeer (bedankt, beta-testers Henk en Ellen) en de nodige twijfel aan de geestelijke vermogens van ondergetekende gekost, maar voor zover we kunnen zien is het nu opgelost. Nu nog een javascript-probleempje oplossen en de denkwolkjes zouden ook weer van de partij moeten zijn.

Toch jammer dat er na al die jaren van ontwikkelen toch nog zo enorm veel fouten zitten in de browser die door meer dan 80% van de internettende mensheid wordt gebruikt...

Nee, dan ging het met DNZM heel wat voortvarender: daar haal ik weinig tot geen truken uit die erg afhankelijk zijn van absolute positionering (nee, u bent geen minder mens als dat u niks zegt), dus dat gaat wel goed. Denk ik. Zowieso vind ik het voor DNZM heel wat minder problematisch als het uiteindelijk niet werkt.

Waar ik nog wel mijn twijfels over heb, en daar zou ik ook graag de mening van mijn hooggeëerd lezerspubliek over horen, is het zoeken.

Op de huidige versie (en in de oude nieuwe lay ook) zit namelijk een live search script geplakt. Dat wil zeggen dat er meteen zoekresultaten zichtbaar worden zodra u wat in het zoekveld tikt. Destijds was ik daar best wel content over, maar ik begin me een beetje af te vragen hoeveel het nou daadwerkelijk toevoegt. Of iemand anders dan ik het eigenlijk wel gebruikt. Of het wel gewaardeerd wordt. Want aangezien in de nieuwe nieuwe lay de nadruk op "veel minder frutsels" ligt, staat het live zoeken op de nominatie om te worden geschrapt.

Doen? Niet doen? Laat het u koud? Ik hoor het graag. Ook andere op- en aanmerkingen zijn trouwens welkom; als er dingen zijn die u heel graag anders zou willen zien, of die u juist heel graag zou willen blijven zien, dan is nu wel de tijd om het te laten weten.

Tenzij het met Internet Explorer te maken heeft, natuurlijk.