Zo af en toe zie je van die prachtige advertenties op sites staan. Daar wilde ik eerst een Groot Verzamelend Artikel over schrijven -- nee, ik weet zelf eigenlijk ook niet precies wat die term inhoudt, nee -- maar in al mijn wijsheid heb ik besloten het in losse brokjes te doen. Post makkelijker weg, en u zit allemaal niet iedere keer tegen een gigantische rant aan te hikken. Iedereen wint.

Het is trouwens ook niet eens allemaal leed. In sommige gevallen moet ik er eigenlijk een beetje besmuikt om grinniken, of ik verbaas me over de uitgekooktheid van de adverteerder.

Om maar eens met een grinnik-situatie te beginnen: One.com zette een geweldige advertentie in het verzamelmailtje dat ik van Netlog krijg; mijn gebruikersnaam daar is doenietzomoeilijk:

[caption id="attachment_634" align="aligncenter" width="300" caption="Oh, ik kan een eigen site beginnen! (klikbaar)"]Oh, ik kan een eigen site beginnen! (klikbaar)[/caption]

Juist ja. Een eigen site. Op doenietzomoeilijk.nl. Daar heb ik altijd al van gedroomd...

gmailadNummer twee deze keer stond er vlakbij, in het blokje reclame dat Gmail naast de berichten zet. De advertentie zelf is niet zo boeiend -- genoeg computerfixbedrijfjes, in dit geval blijkbaar nog eens goed voor het muljeuj ook. Thanks, but no thanks, ik heb een Mac, en die fix ik zelf wel indien nodig.

Nee, wat ik interessanter vind is de URL. De crafty bastards hebben daar ook nog wat informatie in weten te proppen, en dat vind ik slim gevonden. De resulterende pagina vind ik dan weer iets minder (understatement), en volgens mij schrijf je Drenthe nog altijd met een H ergens, het logo van MicroFix is eigenlijk best wel een beetje erg geïnspireerd door HP, maar toch. Die URL is clever bedacht, chapeau.

Er gaat meer volgen, advertentie-technisch. Ik heb er nog een paar liggen, en ik ben ook reuze-benieuwd wat u zo allemaal voor de kiezen krijgt. Screenshotjes zijn een pré!