De week tot nu toe...

Oh jah, dat kan je op een weblog ook doen: vertellen hoe je week was!

Dit artikel is al meer dan vijf jaar oud. Misschien is de strekking nog relevant, maar hou er rekening mee dat de wereld intussen Verder Is Gegaan. Onderaan staan misschien iets nieuwere artikelen.

Dat totaal niet op gang kunnen komen waar ik het laatst over had, is gelukkig weer een beetje aan het wegtrekken -- ik heb zowaar nog iets van werk kunnen doen deze week. Verder heb ik dan ook vrij weinig beleefd... Om de schijn toch een beetje op te houden, een korte inhoud van het voorafgaande.

  1. In een grijs verleden was er iemand die, voor weinig, domeinregistraties afhandelde. Dat was heel fijn, want daardoor bespaarde ik een hoop geld voor de .nl-domeinen die ik óf voor een hoop geld bij een ander liet doen, óf waarvoor ik zelf Lid zou moeten worden van de SIDN, à  raison van € 600 per jaar. Bovendien werd het registreren van .com en dergelijke domeinen mogelijk, zonder dat ik een credit card nodig had ofzoiets. Geweldig. Om alles nog eens een stap of wat beter te maken, werkte die jongen nog snel ook. Mailtje sturen, en dezelfde of de volgende dag was het domein geregeld. Veel beter dan dat kon het niet worden, helaas wel veel slechter.

    Want na verloop van tijd zat er steeds meer tijd tussen het emailtje en de registratie -- tot aan weken toe. Toen werd er helemaal niet meer op mailtjes gereageerd. Gelukkig had van Duijn intussen wel een SIDN-lidmaatschap gescoord, dus kon ik voor de .nl-domeinen bij hem terecht. Andere top-level domeinen echter...
    Tot ineens een mailtje in mijn inbox landde waarin verteld werd dat het bedrijfje van die niet-meer-reageerder werd overgenomen, enzovoorts enzovoorts. Ik werd zelfs nog gebeld, de situatie werd een beetje uitgelegd, beterschap werd beloofd en ik had er weer volop vertrouwen in. En heus: de eerste tijd ging het ook goed. Maar niet voor lang. En nu zit ik dus nog met wat domeinen bij die gasten, en is het gewoon verdomde moeilijk om er weer controle over te krijgen. Het gaat wel lukken allemaal, maar het kost een hoop geregel en gezever, en dus tijd en energie. Allebei kan ik die wel ergens anders voor gebruiken...

  2. Niet alleen word ik benaderd met open sollicitaties -- en bakkenvol reclame, natuurlijk -- er komen nu ook nieuwe klanten op me af. Doodeng, gewoon. =]
    Eerder werden klanten door klanten aangeleverd, en dat was allemaal heel comfortabel en makkelijk, en nu ineens komen er mensen zomaar via de Gouden Gids of Google bij mij terecht, EN DAN VRAGEN ZE NOG EEN OFFERTE OOK! Fucking sweet.

  3. Another first: ik heb vandaag, voor de tweede keer, een deurwaarder op pad gestuurd om centjes te gaan halen. Echt waar jongens, bijna 5 maanden is heus veel te lang, ik ben soepel genoeg geweest, en zeker als er betalingsregelingen worden afgesproken -- en niet nagekomen -- heb ik het wel een keer gehad. No more mister Nice Guy, 2005 wordt het jaar van de Harde Aanpak. Of in ieder geval van de Ik Laat Iets Minder Over Me Heen Lopen, Hoop Ik, Als U Er Even Aan Mee Zou Willen Werken, Alstublieft-aanpak.

Kortom: aanhoudende spanning, met hier en daar een stressbui, soms met opklaringen. Erg wisselvallig, dus aan een voorspelling voor na het weekend waag ik me niet...

Je gebruikt een browser die Google's FLOC gebruikt en daarmee op je spioneert. Lees hier meer over waarom dat een slecht idee is.