Dat gedoe met Markdown en de stukkende feed? Fixed.

Markdown

Het probleem met Markdown was het gebruik van deprecated functies van PHP, de even simpele als geniale oplossing is WordPress vertellen dat foutmeldingen niet zo nodig naar de gebruiker hoeven te worden gestuurd, dankuwel. In de dichtstbijzijnde wp-config.php deze regel toevoegen:

define('WP_DEBUG', false');

Opslaan, reload, rejoice. Blijkbaar zit die switch er al tijden in, maar is die ergens van "standaard uit" naar "standaard aan" gegaan. Bij mij in ieder geval wel.

Te leren uit deze faal: Verander niet zomaar de standaard-instelling als die in in een verleden geïnstalleerde versies nog niet bestond, en als je dat al doet, controleer dan expliciet of de define waartegen je checkt, ook daadwerkelijk defined is. Zo niet, ga dan uit van false, of in ieder geval wat er in de oude situatie zou gebeuren.

Simpeler gezegd: breek niet de installs van je gebruikers.

Feed

De feed was een typisch geval van "let dan toch ook op, gij onnozele". Ik heb ooit eens FeedWordPress geïnstalleerd gehad, en in een vlaag van verstandsverbijstering (die ik soms aanzie voor "geniale ingeving") had ik het allemaal zo geregeld, dat in mijn feed de door FWP binnengelutste dingen een link kregen die direct naar het origineel ging. Of zoiets, ik weet het eigenlijk niet meer, en dat dondert verder ook niet.

Wat wel dondert, is dat ik die plugin er ooit heb uitgegooid, en dat sindsdien mijn feeds stuk waren.

Te leren uit deze faal: Als je in je code een functie aanroept die door een plugin o.i.d. wordt gedefiniëerd, zet dan altijd je code in een if (function_exists(... (documentatie). Als ik dat had gedaan, was er nooit een probleem geweest.

TL;DR

Assumptions are bad, mkay?