Doe Niet Zo Moeilijk!

Hoi! Je bent terechtgekomen op weblog / speeltuin van Max Roeleveld, developer.

Blo.gs in de uitverkoop Jammer dat ze er niet bij vertellen waarom precies.

Updates-bijhouder blo.gs verkoopt de site, domeinnaam en databases, tenminste, als er een koper wordt gevonden. Er wordt niet echt duidelijk gemaakt waaróm de maker ermee stopt -- hij noemt kosten, maar geeft in een post op zijn weblog aan dat dat niet de hoofdreden is. Ik ben benieuwd waarom dan wèl, eigenlijk. En wie de toko gaat overnemen, natuurlijk, en wat die ermee gaat doen.

Voor wie het nog niet wist: blo.gs houdt, net als weblogs.com, updates bij. U potst een pots op uw log, u pingt blo.gs, en u komt in een hele grote lijst te staan. Blo.gs is wat sneller dan weblogs.com en heeft ook meer functies.

Met de "pro" van "procrastinate" Dat ik dit postje uit m'n fikken krijg is al een klein wonder.

Pff, ik krijg echt geen klote uit m'n fikken, en ik word er lichtelijk gestoord van. Deadlines genoeg, werk genoeg, maar het wil gewoon niet.

Ken u dat?

Misschien dat de truuks van 43folders werken...

...en die staat wél op de kaart! Drie geolocatieweblogtools (is dat een woord?) eens onder de loep genomen.

U mag weer kaartjes klikken! Ten eerste heeft Reinier de Weblogkaart een beheurlijke opfrisbeurt gegeven. De Weblogkaart, voor de uninitiated, probeert alle Nederlandse weblogs op de kaart te zetten. Vandaar ook de domeinnaam, denk ik. Anyhoo, even kijken, altijd leuk om te zien wie er in je buurt zitten.

Lees verder

Weertje, weer Knerp, knerp, knerp.

Pff, wat een pak witte meuk, zeg. De laatste keer dat ik zo'n hoeveelheid heb gezien is errug lang geleden -- Kindertijd, enzo. De kliko's waren 30 cm hoger, de auto's waren 30 cm hoger, de tuin was ineens 30 cm hoger... En net zoals de vorige keer (nou ja, één van de vorige keren) merkte ik al een verschil op tussen de Ruimers en de Laters, oftewel het sneeuwruimend deel der natie, en het deel dat het laat liggen. Toch waren de Ruimers ditmaal in de minderheid -- als er maar genoeg sneeuw valt raken ze blijkbaar ontmoedigd... Net zoals de "Ik Moet En Ik Zal"-automobilisten, die zich liever tegen een boom glibberen dan dat ze lopen.

U begrijpt: u mag in het reactiedinges even uit de doeken doen hoe het bij u staat, het sneeuwpeil dus, en hoe u daarmee omgaat.

Eind april Vrijhouden.

Oh oh oh, wat istie enorrem geniaal: de nieuwe trailert van de Hitchhiker's Guide To The Galaxy, waarin meteen even wordt uitgelegd wat een trailer is.

Mocht u het boek nog niet gelezen hebben: lees het boek. Nu. Dan kunnen we gezellig met z'n allen zeuren over hoe de film ervan afwijkt, eind april.