Doe Niet Zo Moeilijk!

Hoi! Je bent terechtgekomen op weblog / speeltuin van Max Roeleveld, developer.

MSN-vaagheid Vreemde vogels, daar op dat internet...

Gisteren kreeg ik het verzoek om een gebruiker op MSN te authoriseren. De naam zei me niets, maar ach, wie weet was het een bekende... en dus riep ik "OK". Blijkbaar had die persoon een foutje gemaakt, want:

(15:44:26) alirose30@hotmail.com: mrb leman nbr
(15:44:27) dilleman@hotmail.com (Autoreply):
    Away for the sake of being away
(15:45:09) alirose30@hotmail.com: who?
<alirose30@hotmail.com closed the
    conversation window. (15:45:26)>

Right... Verkeerd verbonden zeker...

Update: Ali blijft het gewoon proberen...

Lees verder

Referrer DDoS Een béétje bandbreedte mogen ze hebben, maar er zijn grenzen!

Het is niet te geloven: alleen al in maart hebben de dames en heren referrer-spammers debsel.nl een beetje onder vuur genomen. Ik zie bij mezelf (en andere sites) ook wel eens een referrer die er niet tussenhoort, maar de hoeveelheden die Deb aantrekt zijn ronduit belachelijk te noemen. Duizenden!

Het minst vervelende resultaat is dat de -- door de server zelf gegenereerde -- statistieken voor haar site nogal vertekend zijn. "Boeie," roept Deb dan, "ik kijk daar niet naar." Echter, die gasten zijn zo hard bezig, dat ze er de server er behoorlijk mee vertragen -- het kost bandbreedte, en in de meeste gevallen ook wat processortijd. WordPress verzet het nodige werk voor zo'n weblog voor je neus staat, en bij tientallen of honderden requests tegelijk gaat zo'n server het dan ineens warm krijgen... Het werd dus tijd voor tegenmaatregelen.

Lees verder

Vertrouwen in eigen meuk With employees like that, who needs enemies?

In een grijs verleden had ik het eens over de iPods op de Microsoft campus, en hoe dat eigenlijk aangeeft dat de werknemers van Microsoft maar zo-zo over de eigen producten lijken te denken. En alweer kom ik een voorbeeld tegen: Ken Levy's Blog. Kijk eens in die sidebar: je kunt zijn site via twee zoekmachines doorzoeken. En welke wordt als eerste genoemd... die van Microsoft zelf?

Nee dus.

Als ik Microsoft was, dan zou ik zóóó blij zijn met dat soort dingen...

I'm lovin' it! Vind je dat nou leuk? Grote lummel!

Nee, ik wilde het niet over Macks web-streepje-log hebben, maar over de twee (2!) volwassen kerels die gisteren bij de McDonalds zo nodig de PleeSteesjun moesten confisceren. Die PleeSteesjun staat in de speelhoek -- u weet wel, zo'n ruimte die niet dicht bij de uitgang ligt en waar u zonder praktische bezwaren of gewetensnood uw hyperactieve nageslacht kunt dumpen om even RUSTIG TE KUNNEN ETEN, VERDOMME! Ahem. Normaal gesproken is daar een tafel met wat inkleurmeuk, misschien een film, regelmatig een ballenbak, en de McD aan de Westerhaven in Groningen heeft dus een PleeSteesjun. "PleeZone", het zo'n speelhoek dan ineens, want "speelhoek" is natuurlijk niet hip, dynamisch en Engelstalig genoeg.

Maar goed, twee volwassen kerels dus, die de verleiding van het één of andere voetbalspelletje niet konden weerstaan. Dat je je daar thuis aan overgeeft is één ding, maar in het openbaar...

Nou ja, hun vrouwen konden waarschijnlijk wel even lekker rustig eten...