Doe Niet Zo Moeilijk!

Hoi! Je bent terechtgekomen op weblog / speeltuin van Max Roeleveld, developer.

Slapeloos Omtrend mijn wat afwijkende slaapgedrag.

Soms komt het voor dat ik 's avonds nog even achter een computer blijf plakken, en dat dat plakken maar duurt en duurt. Als ik dan al mijn bed zie, is het om een uur of 6... Er is ook zó veel te lezen, en zó veel te reageren! Afgelopen nacht was weer zo'n nacht, waarbij het natuurlijk ook al niet hielp dat de klok een uurtje terugging.

Verder wil ik ook nog wel eens het bed uit gaan omdat ik beneden weer eens allerlei dingen denk te horen. Meestal is het de koelkast, de een of andere buur of een ander standaard komt-in-uw-huis-ook-voor-geluid, maar als ik er maar wakker genoeg van lig, verkas ik naar de bank. Ik heb daar geen last meer van die geluiden, en meestal ben ik dan met een minuut of 10 vertrokken.

Lees verder

Lente is... [2] Lente is meer dan alleen een beetje in je tuin staan te snuiven, natuurlijk.

Lente is natuulijk ook: muggen! Boel! Hongerig ook!

Wat bij mij dan altijd weer de vraag oproept waar in godsnaam de mug voor is uitgevonden. Ik bedoel, sommige beestjes zullen best hun plek hebben in de Grote Kringloop Des Levens, maar zo'n zuigend stuk kutinsect? En nou ik toch bezig ben: duiven. Kan iemand me uitleggen welk doel de duif dient, behalve het onderscheiten van alles en iedereen, en stomme roekoe-geluiden maken? Ik heb namelijk geen flauw idee.

Beestjes genoeg, en er steken er op jaarbasis genoeg de rotmoord, qua uitsterven en zo. Maar nou net niet die irritante...

Lente is...

Tuindeur open.
Gras maaien (of het je vriendin laten doen).
Bladhark een beetje over je gazonnetje heen trekken...

En dan heel diep die versgemaaidgras-lucht opsnuiven!

Bob wil niet meer... Bob vindt trackback stom.

Bob (die van Mijnkopthee en van Pivot, ja) ziet het nu van trackback niet zo in, en zit er stevig over te denken om het eruit te knikkeren. Ik gebruik geen Pivot, dus tot op zekere hoogte zal het me m'n reet roesten wat Pivot allemaal wel en niet ondersteunt -- ware het niet dat ik wil kunnen trackbacken naar weblogs als er toevallig een interessante post is.

Gelukkig doet Bob het reuze democratisch: hij plakt een Engelstalige pots op zijn site. Ik vraag me af waarom die post niet in het Nederlands is -- aangezien daar een behoorlijk grote "klantenkring" zit --, en waarom-ie niet op de officiële Pivot-site staat, of op het officiële Pivot-forum. Maar goed, die post dus, als daar voor komende dinsdag 20 trackbacks op binnen zijn blijft trackback in Pivot zitten. Minder dan 20 trackbacks betekent het einde van de native trackback-ondersteuning. Vandaar dus deze post: ik trackback even. Puur eigenbelang.

Aan de andere kant... de piepels die per se willen trackbacken, kunnen natuurlijk ook altijd nog overstappen naar een log-tool dat het gewoon ondersteunt...

Update: Ik ben trackbacker nummer 13. Het zal ook weer eens niet...

Come in, we're open! Het wordt hoog tijd dat ik er zelf eens wat over vertel...

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik eens wat minder nerderige stukjes ging posten -- volgens Deb is dat namelijk één van de redenen dat er zo godsallemachtig weinig gereageerd wordt. Volgens mij heeft Deb gelijk. Een verdwaalde MSN-lutser, wat valt daar nou aan toe te voegen... Er moeten en zullen dus wel wat andere stukjes komen, maar dit moet ik nog even kwijt:

Ik ben al een tijdje bezig met het in elkaar prutsen van een website, waar je kunt zien wanneer er op bepaalde blogs een update is geweest (en hoe die post heette, en nog wel meer informatie). Ja, zoiets bestond al deels in de vorm van weblogs.com en blogrolling.com, maar die is te vol en te traag. Er is bloglog.nl, maar die nemen meer weblogs niet dan wel op. Er is syndicatie.nl, maar die is ook nogal algemeen, wordt bespamd en lijkt niet al te vaak ververst te worden. Dus tja, als dan hang je er als zelfbenoemd geniaal stuk programmeur natuurlijk aan: zelf maar iets bakken dan.

En nu mag u er ook van genieten: iedereen is bij deze uitgenodigd om zijn of haar favoriete logs toe te voegen, een eigen lijst samen te stellen, en me natuurlijk helemaal plat te spammen met lofzangen, suggesties en vragen. Het handigste is even een berichtje achterlaten op het weblogforum. De geijkte plaats lijkt momenteel het topic Algemene Tools.

Succes met uitproberen, en laat me horen hoe het bevalt!