Doe Niet Zo Moeilijk!

Hoi! Je bent terechtgekomen op weblog / speeltuin van Max Roeleveld, developer.

Gefeliciteerd Deb is jarig, hiep hiep hoera

Gisteren ben ik niet minder dan 3 keer naar het centrum gefietst, en één keer naar Kloosterveen. Voor de niet-Assen-kenners: da's redelijk wat fietswerk op een dag.
Maar ja, er moesten nou eenmaal boodschappen komen, hè, want Deb is jarig vandaag, en dus komt er visite, en om die nou een droog mariakaakje voor te schotelen...

U felicteert 'r wel even, toch?

WordPress aan het spammen? Oeh, een schandaal! Gaaf!

Er is gisteren nogal een berg pleuris uitgebroken: Matt (de Big Cheese van het WordPress-ontwikkelteam) schijnt de website van WordPress gebruikt te hebben om pagina's te hosten voor een bedrijf dat professioneel kloot met zoekmachines (SEO, heet dat geloof ik). Mijn hoop dat het om een 1-april geintje zou gaan bleek niet te kloppen -- tenzij het een geintje is tussen Google, MSN, Yahoo en WordPress, wat me stug lijkt. In ieder geval staan er in de MSN zoekerd nog wat van die pagina's, en heeft wordpress.org intussen een pagerank van 0 -- straf van Google dus. Buiten dat heeft zo ongeveer de gehele internet-kommjoenetie het keidruk met over elkaar heenvallen om maar zo hard mogelijk te roepen dat Matt nog net iets minder erg is als Hitler, maar niet veel.

Matt heeft niet zelf gespamd (dus laten we stoppen met roepen dat "wordpress heeft gespamd"), hij heeft onderdak geboden aan de berichten (waarschijnlijk omdat wordpress.org al een pagerank van 8 had). Op zichzelf is dat natuurlijk stom genoeg, en misschien ook niet 100% kies dat-ie dat zomaar besloten heeft. Aan de andere kant: wordpress.org is van Matt, dus tot op zekere hoogte heeft-ie natuurlijk het recht om er alles mee te doen wat hij wil. Niet dat dat het er veel beter op maakt, maar het is wel een subtiel verschil.

Matt zelf heeft van het hele festijn in eerste instantie weinig meegekregen, aangezien-ie op vakantie was. Hij heeft intussen wel even hallo gezegd, en belooft met een verklaring te komen zodra-ie weer terug is. We zullen zien, want dit grapje krijgt waarschijnlijk nog wel een staart.

Verder leesvoer: het artikel waar het mee begon, een Nederlandse versie bij Maarten, soortgelijke artikelen bij R-win, en Mike Little en Dougal Campbell (twee redelijk grote namen binnen de WordPress-community), en uiteraard een post op slashdot.

Update: Marco (thx, Marco) meldt dat Matt een uitgebreide verklaring heeft neergezet. Goed, die beantwoord dan wel het "waarom", maar voor mij zit er niet echt nieuwe info in. Wel een uitgebreide manier om je excuses te maken =]

Prijs de heer, scoor een PlayStation! De here Jezus roept alle koters op om een True Christian™ te worden, en stelt daar een PlayStation 2 tegenover.

De here Jezus roept alle koters op om een True Christian™ te worden, en stelt daar een PlayStation 2 tegenover. Je krijgt er nog een spelletje bij ook:

Landover Baptist's PlayStation 2 comes with a complimentary modified version of the popular disk, Tony Hawk's Underground. You can upload Jesus' face into the game and automatically unlock all of the cheat codes to "God Mode," so that Jesus can win every single level and perform incredible grab-tricks, spins, flips and stunts!

Oh yeah. Vercommercialisering van religie gaat het gi-gan-tisch maken in 2005!

Microsoft... Microsoft heeft het beste met u voor. Heus. En met uw kind0rz. Pwnt!

Ik had hem al een tijdje in de "hier-moet-ik-over-loggen"-lijst staan, maar een postje bij Reinaier herinnerde me er weer aan: Microsoft heeft een extragratis cursus tienertaal op hun webzijde staan. Daarin vinden we onder andere dit pareltje:

"pwn": A typo-deliberate version of own, a slang term often used to express superiority over others that can be used maliciously, depending on the situation. This could also be spelled "0\/\/n3d" or "pwn3d," among other variations. Online video game bullies or "griefers" often use this term.

Niet al te best als je je koter betrapt op het gebruik van dergelijke woorden, want:

[...] their use could be an indicator that your teenager is involved in the theft of intellectual property, particularly licensed software.

Lees verder

Slapeloos Omtrend mijn wat afwijkende slaapgedrag.

Soms komt het voor dat ik 's avonds nog even achter een computer blijf plakken, en dat dat plakken maar duurt en duurt. Als ik dan al mijn bed zie, is het om een uur of 6... Er is ook zó veel te lezen, en zó veel te reageren! Afgelopen nacht was weer zo'n nacht, waarbij het natuurlijk ook al niet hielp dat de klok een uurtje terugging.

Verder wil ik ook nog wel eens het bed uit gaan omdat ik beneden weer eens allerlei dingen denk te horen. Meestal is het de koelkast, de een of andere buur of een ander standaard komt-in-uw-huis-ook-voor-geluid, maar als ik er maar wakker genoeg van lig, verkas ik naar de bank. Ik heb daar geen last meer van die geluiden, en meestal ben ik dan met een minuut of 10 vertrokken.

Lees verder