MSN-vaagheid

Vreemde vogels, daar op dat internet...

Gisteren kreeg ik het verzoek om een gebruiker op MSN te authoriseren. De naam zei me niets, maar ach, wie weet was het een bekende... en dus riep ik "OK". Blijkbaar had die persoon een foutje gemaakt, want:

(15:44:26) alirose30@hotmail.com: mrb leman nbr
(15:44:27) dilleman@hotmail.com (Autoreply):
    Away for the sake of being away
(15:45:09) alirose30@hotmail.com: who?
<alirose30@hotmail.com closed the
    conversation window. (15:45:26)>

Right... Verkeerd verbonden zeker...

Update: Ali blijft het gewoon proberen...


Referrer DDoS

Een béétje bandbreedte mogen ze hebben, maar er zijn grenzen!

Het is niet te geloven: alleen al in maart hebben de dames en heren referrer-spammers debsel.nl een beetje onder vuur genomen. Ik zie bij mezelf (en andere sites) ook wel eens een referrer die er niet tussenhoort, maar de hoeveelheden die Deb aantrekt zijn ronduit belachelijk te noemen. Duizenden!

Het minst vervelende resultaat is dat de -- door de server zelf gegenereerde -- statistieken voor haar site nogal vertekend zijn. "Boeie," roept Deb dan, "ik kijk daar niet naar." Echter, die gasten zijn zo hard bezig, dat ze er de server er behoorlijk mee vertragen -- het kost bandbreedte, en in de meeste gevallen ook wat processortijd. WordPress verzet het nodige werk voor zo'n weblog voor je neus staat, en bij tientallen of honderden requests tegelijk gaat zo'n server het dan ineens warm krijgen... Het werd dus tijd voor tegenmaatregelen.