Microsoft...

Microsoft heeft het beste met u voor. Heus. En met uw kind0rz. Pwnt!

Ik had hem al een tijdje in de "hier-moet-ik-over-loggen"-lijst staan, maar een postje bij Reinaier herinnerde me er weer aan: Microsoft heeft een extragratis cursus tienertaal op hun webzijde staan. Daarin vinden we onder andere dit pareltje:

"pwn": A typo-deliberate version of own, a slang term often used to express superiority over others that can be used maliciously, depending on the situation. This could also be spelled "0\/\/n3d" or "pwn3d," among other variations. Online video game bullies or "griefers" often use this term.

Niet al te best als je je koter betrapt op het gebruik van dergelijke woorden, want:

[...] their use could be an indicator that your teenager is involved in the theft of intellectual property, particularly licensed software.


Slapeloos

Omtrend mijn wat afwijkende slaapgedrag.

Soms komt het voor dat ik 's avonds nog even achter een computer blijf plakken, en dat dat plakken maar duurt en duurt. Als ik dan al mijn bed zie, is het om een uur of 6... Er is ook zó veel te lezen, en zó veel te reageren! Afgelopen nacht was weer zo'n nacht, waarbij het natuurlijk ook al niet hielp dat de klok een uurtje terugging.

Verder wil ik ook nog wel eens het bed uit gaan omdat ik beneden weer eens allerlei dingen denk te horen. Meestal is het de koelkast, de een of andere buur of een ander standaard komt-in-uw-huis-ook-voor-geluid, maar als ik er maar wakker genoeg van lig, verkas ik naar de bank. Ik heb daar geen last meer van die geluiden, en meestal ben ik dan met een minuut of 10 vertrokken.