Zelfstandig woongenot

Over begeleid wonen, de overlast die dat kan opleveren, en hoe dat voorkomen kan worden.

CiNNeR schrijft een postje over de stelling dat geestelijk gehandicapte mensen gewoon in "normale" woonwijken moeten wonen, en dat ze het daar niet mee eens is. Ik ben het grotendeels met haar eens, en voordat u mij nu gelijk uitmaakt voor al wat lelijk is, mag u eerst nog even aanhoren waarom. Lang verhaal, maar ik wil het al een poosje kwijt, eigenlijk.

Sinds een anderhalf jaar ofzo zijn de twee huizen naast ons verhuurd aan de RIBW, een club die zich bezig houdt met begeleid wonen voor mensen met psychische en verslavingsproblemen. Daar zitten dus waarschijnlijk ook boxplassers (lees Cin d'r post maar) tussen, junks, noem maar op. Die laatste categorie duwen ze trouwens iets minder makkelijk tussen "het gewone volk", in ieder geval hier in Assen, dus die laat ik hier buiten beschouwing.


Hoe zorg je ervoor dat ik je geen ontiegelijke nagemaakte ga vinden

Ik kan vrij veel van mensen hebben zonder dat ik echt ga steigeren. Er zijn echter een paar dingen waar ik niet zo goed tegen kan, en die voor mij reden kunnen zijn om iemand een ontiegelijke nagemaakte te gaan vinden. Natuurlijk wilt u dat niet.

Ik kan vrij veel van mensen hebben zonder dat ik echt ga steigeren. Er zijn echter een paar dingen waar ik niet zo goed tegen kan, en die voor mij reden kunnen zijn om iemand een ontiegelijke nagemaakte te gaan vinden. Natuurlijk wilt u dat niet.
Voor sommige mensen (ja, Jo, ik heb het over jou) is het al te laat, maar voor de rest heb ik hier een handig lijstje van dingen die u, wat mij betreft, beter kunt laten. Gewoon een paar dingetjes die ik in de afgelopen tijd langs heb zien komen.


Ik ben de Amersfoortse niet...

Ouwe link, nieuw zeer.

Bij Bob kwam ik een potsje tegen over de site voor Bert, een reclamestuntje van de Amersfoortse waar ik een goeie 4 maanden geleden al eens over schreef. Toevallig ken ik de figuur die gestalte gaf aan Bert, dus da's lache. Dat ging blijkbaar niet op voor het grapje dat ik maakte ("hee, Bob leest mijn archieven"), want gelijk sprongen er wat Gelovigen™ op om Bob met Solide Argumenten™ te beschermen. Lees maar, die comments, ik wacht wel even.

Goed, Bob is maar gezegend met zo'n publiekje. Ahem.

Anyhoo, hij had natuurlijk wel een punt dat de site van de Amersfoortse zelf blijkbaar alleen wilde op IE/Windhoos, aangezien elke andere browser een foutmelding gaf. Een miniscuul onderzoekje bracht aan het licht dat het hier niet eens ging om een site de de ongelovelijke mogelijkheden van IE eens flink uitbuit, nee, het was gewoon een lauwe browser sniff, omdat de maker van de site waarschijnlijk te beroerd was om zich eens in een stukje standaarden te verdiepen.

Tijd om de knakkers van de Amersfoortse een mailtje te sturen, natuurlijk. Zo'n stukje Viral Marketing™©®, dat kan ik ook.